24 Eylül 2014 Çarşamba

Ünlü doktora tecavüzden 10 yıl hapis

Vajinismus hastalığı tedavisinde tanınmış doktorlardan Y.C.K, öğretmen hastası Ö.A.G.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada “cinsel saldırı” suçundan 10 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme doktorun cezasında iyi hal indirimi yapmadı. Yargıtay cezayı onarsa ünlü doktor cezaevine girecek.



Evli çiftlerin korkulu rüyası olan ‘vajinusmus’ tedavisindeki başarıları ile tanınan jinekolog YCK, öğretmen hastası Ö.A.G.’nin muayene sırasında kendisine tecavüz ettiği yolundaki şikayeti üzerine 1 yıl önce tutuklanmıştı. 4 yıldır evli olduğu eşi ile rahatsızlığı nedeniyle cinsel ilişki yaşayamadığını, tavsiye üzerine gittiği doktorun muayehanesinde 3. seansta hipnoz ile tecavüze uğradığını iddia eden Ö.A.G.’nin şikayeti üzerine YCK hakkında cinsel saldırı suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

SAVCI BERAAT İSTEMİŞTİ

Yapılan yargılama esnasında savcı doktor hakkında her ne kadar cinsel saldırı suçundan dava açılmış olsa da, toplanan delillere göre mağdure de iddia ettiği gibi hipnoz durumunun bulunmadığının kesin olarak tespit edildiğini, Adli Tıp raporlarındaki çelişki, mağdurenin karşı koymaması nedeniyle tecavüz olayı için yeterli delil elde edilemediğini ifade ederek beraatini istemişti. Doktor dava kapsamında bir süre sonra tahliye edildi.

CİNSEL SALDIRIDAN 10 YIL HAPİS

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık K. ve şikayetçi Ö.A.G katılmazken her iki tarafı da avukatları temsil etti. Mahkeme sanık K.’in, şikayetçi Ö. A. G.’ye “cinsel saldırıda” bulunduğuna karar vererek 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme doktorun cezasında iyi hal indirimi yapmadı.

"ASIL MAĞDUR BENİM" DEMİŞTİ

Sanık doktor daha önce mahkemede verdiği ifadesinde “Anladığım kadarıyla mağdurenin mağdur olmasının sebebi ben değilim. Ancak benim mağduriyetimin sebebi mağduredir. Mağdure hastadır. Onu aşağılamak için söylemiyorum. Ortada somut bir kanıt yoktur. Mağdure vajinusmus hastası olup yıllardır her an bir başkasının tecavüzüne uğrayacağını sanan biridir. Mağdurenin bu tecavüz olayını kurguladığını düşünüyorum” demişti. (Akşam)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder