10 Ağustos 2016 Çarşamba

Açlık hissettiğinizde önce su içmeyi deneyin!

Yetişkinlerin açlık ve susuzluk hissini karıştırılmaması için susamayı beklemeden su içmesi gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Olcay Barış, bu iki hissin birbirine karıştırılabileceğine dikkat çekiyor.


Suyun kilo verme sürecinde kalori yakma konusunda da önemli bir role sahip olduğunun altını çizen Diyetisyen Barış, “Suyun iştah kontrolü açısından da büyük bir payı bulunuyor. Ayrıca, yeterli su içmek ödem oluşumunu engellediği için tartıda kişiyi rahatsız eden ani artışlar son buluyor” şeklinde konuşuyor. ‘Dengeli Beslen Harekete Geç’ Projesine rehberlik eden Uzman Diyetisyen Olcay Barış, suyun önemi ve sağlıklı zayıflama süreci dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Yetişkinlerin açlık ve susuzluk hissini karıştırılmaması için susamayı beklemeden su içmesi gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Olcay Barış, bu iki hissin birbirine karıştırılabileceğine dikkat çekiyor. Suyun kilo verme sürecinde kalori yakma konusunda da önemli bir role sahip olduğunun altını çizen Diyetisyen Barış, “Suyun iştah kontrolü açısından da büyük bir payı bulunuyor. Ayrıca, yeterli su içmek ödem oluşumunu engellediği için tartıda kişiyi rahatsız eden ani artışlar son buluyor” şeklinde konuşuyor. ‘Dengeli Beslen Harekete Geç’ Projesine rehberlik eden Uzman Diyetisyen Olcay Barış, suyun önemi ve sağlıklı zayıflama süreci dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

"İnsan vücudunun yarısından fazlasını su oluşturur ve su, besinlerin sindiriminden bedenimizdeki artıkların dışarı atılmasına kadar tüm faaliyetlerin gerçekleşmesini sağlar. Hayatta kalmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için bu kadar büyük bir öneme sahip olan su, fazla kilolardan kurtulmaya da yardımcı olur. Su olmadan kalori yakmak mümkün olmaz. Aldığınız kalorileri kolaylıkla yakmak istiyorsanız suyu baş tacı etmelisiniz. Zayıflamanın ilk ve temel ilkesinin bol bol su içmek olduğunu unutmayın.”

Sağlıklı zayıflamanın kuralları

- Susamayı beklemeden su için. Su içmenin zamanı yoktur. Yemek öncesinde, sırasında, sonrasında her zaman su içmek için uygun zamandır.

- Öğünlerinizde az yağlı veya yağsız peynir, yoğurt, süt ile yağsız pişirilmiş ve yağları temizlenerek çıkarılmış tavuk, hindi, balık gibi proteinlerin yanı sıra tam tahıllı ekmek, yulaf, sebze, meyve, kuru baklagilller ve bulgur gibi iyi karbonhidratları karıştırarak yiyin.

- Uyandıktan sonra en kısa sürede kahvaltı yapın.

- Düzenli uyuyun.

- Hayatınızda egzersize yer açın.

- Şeker, mısır şurubu, beyaz un ve yağ oranı yüksek besinlerden uzak durun.

- İçeceklerden gelen kalorileri göz ardı etmeyin.

- Beslenmenizi çeşitlendirin. Tek tip beslenmek veya hep aynı besinleri yemek sizi kısır döngüye götürür ve besin yetersizliklerine neden olur.

- Hepsinden önemlisi azimli ve iradeli olun. Vücudunuzun yedek parçası yok, ona iyi bakmak zorundasınız. Sağlığınızı korumak, hastalıklardan kaçınmak ve yaşam kalitenizi yükseltmek için kendinize yapabileceğiniz en iyi yatırım doğru beslenmedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder