Kurduğunuz turşuları yemeniz için günlerce beklemenize gerek yok. Bulaşık makinasında turşu yapmanız mümkün nasıl mı?
İşte bulaşık makinasında turşu yapmanın aşamaları…
Taze fasulye, kornişon, biber, havuç, vs…
800 ml.lik klasik boy cam kavanoza 1 çorba kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke.
Bir büyük boy kavanoz için iki katı ölçü yapabilirsiniz.
Dilerseniz aralara sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı atabilirsiniz.
Ve kavanozu doldurmak için su ekleyin.
Malzemelerin arasına lahanayı koymayın. Sülfür içerdiği için bu yöntemle lahana turşusu yapılmaz.
Malzemeleri kavanoza koyun. Üzerine yavaşça tuzunu ve sirkesini ekleyin.
Ağızlarına temiz sıfır kapakları sıkıca kapatın ve hepsi bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Boş bulaşık makinenizin içine kavanozları sıralayın (alt sepet-üst sepet farketmez)
Bulaşık makinenizi en uzun ve en sıcak programında çalıştırın.
Programın sonunda oldukları yerde soğutun ve çıkarın.
Aynı gün bir kavanozu denemek için açın ve tadın. Tadından büyük ihtimalle memnun kalacaksınız ama biraz daha çekse daha iyi olur diye düşünüyorsanız, birkaç gün sonra tüketebilirsiniz.
Bu yöntemle turşularınız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline gelir. Yani uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder