21 Mart 2015 Cumartesi

Hastalığı nedeniyle büyüyemiyor

Mirror.co.uk'in haberine göre 9 yaşındaki Gabby Williams çok nadir görülen bir hastalık sebebiyle asla normal bir insan gibi yaşlanmayacak.

Minik Gabby Williams 9 yaşında ancak sadece 4,5 kilo. Bir bebeğin yüzüne ve çocuğun vücuduna sahip Gabby'nin ailesi hala altını bağlıyor. Çünkü yaşıtları büyürken Gabby nadir hastalığı nedeniyle büyümüyor.

Gabby Williams'ın hastalığı o kadar nadir ki doktorlar tarafından henüz verilmiş tıbbi bir isim yok. Büyüme sürecini etkileyen hastalık nedeniyle 4 yılda 1 yaş büyüyor.

Ailesiyle ABD'de yaşayan Gabby doğduğunda vücudundaki morluklar nedeniyle bir dizi teste tabi tutulunca beyninde anormallikler olduğu ortaya çıkmış. Optik sinirleri hasar gördüğünden kör olduğu da anlaşılmış. Yutkunma becerisi olmadığından burnundan bir tüp yardımıyla beslenen Gabby'nin hastalığının sebebi ise bulunamamış.

Yapılan testler sonucunda bilinen hiçbir genetik hastalığı bulunmayan Gabby'ye ailesi tüm sevgisiyle bakıyor.

Gittikçe durumu daha stabil hale gelen Gabby'nin durumunda başkalarının olup olmadığını merak eden aile basın aracılığıyla adını duyurmayı başarmış.

2 kişi Gabby'nin ailesiyle irtibata geçmiş. Biri 10 yaşındaki bir çocuğun bedenine sahip 29 yaşındaki Floridalı bir adam diğeri ise aslında 31 yaşında olan ancak çocuk bedenine sahip Brezilyalı bir kadın. Ancak ne yazık ki onların da durumunu açıklığa kavuşturacak tıbbi bir açıklama yapılamamış.


Doktorlar Gabby'nin ne kadar yaşacağını oldukça merak ediyor. Normal bir insan gibi hayat süremese de biyolojik olarak kaç yıl hayatta kalacağını tahmin edemiyorlar.

(Kaynak:milliyet.com.tr)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder