6 Nisan 2016 Çarşamba

Güneşlenmek ömrü uzatıyor mu?

Yaz geliyor, güneşlenme sezonu açılıyor. Peki güneşlenmek ömrü uzatıyor olabili mi? İşte yanıtı...

İsveç’te yapılan bir çalışmayla, kadınların güneşlenmesinin yaşam süresine etkisi araştırıldı, ortaya ilginç sonuçlar çıktı.   İsveç’te Karolinska Üniversite Hastanesi ve Lund Üniversitesi, 20 yıl boyunca 29.518 kadını inceledi.

Araştırma sonucu çıkan bulgular, güneş ışığına maruz kalmanın kalp rahatsızlıkları ve kanser harici diğer hastalıklara yakalanma riskinin azaldığına işaret etti. Bu bulguların sebebi ise henüz tespit edilemedi.

Araştırma ekibinin başında yer alan isim Doktor Pelle Lindqvist ise güneşten sakınmanın ortalama ömür süresine, sigara içmek kadar etki ettiğini söyledi.

İsveçli bilim insanlarının araştırma sonucuna göre, güneş ışınlarından sakınan kadınların, sık güneşlenen kadınlara göre 0.6 ila 2.1 yıl daha kısa yaşadıkları ortaya çıktı.

Araştırma, güneşlenmenin cilt hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını gösterse de, güneşin UV ışınlarıyla cilt kanseri arasında bir bağ olduğuna dair herhangi bir şüphe yok.

Uzmanlar, güneşe çıkmadan 30 dakika önce, en az 15 koruma faktörlü güneş kremi kullanılmasını ve sabah 11 ila öğleden sonra 3 arasında güneş ışıklarından sakınılmasını tavsiye ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder