6 Temmuz 2016 Çarşamba

Elma yağının faydaları saymakla bitmiyor

Anadolu ada çayı bitkisinden elde edilen elma yağı, yüzyıllardır şifa dağıtıyor.


Halk arasında ‘çalba otu’ olarak bilinen Anadolu ada çayı damıtılarak elma yağı üretiliyor. Antalya’nın Demre İlçesi’nde yaşayan Korkmaz ailesi de yıllardır bu yağın üretimi için çalışıyor. 100 kilo çalba bitkisinden yaklaşık 700 gram elma yağı üretebildiklerini söyleyen Korkmaz ailesi, elma yağı yüzyıllardır bu toprakta şifa dağıtıyor diyor.

ELMA YAĞININ FAYDALARI

Çalba otunu özel izinle toplattıklarını söyleyen Hüseyin Korkmaz, “Getirip imbiklere basıyoruz. Damıtarak elma yağı elde ediyoruz. Elma yağı bebeklerin gaz ağrısına, baş ağrısına, bütün ağrılara şifadır. Türkiye’nin her bölgesine dağıtıyoruz” dedi.


Elma yağının yüzyıllardır Anadolu’da vatandaşlar tarafından ilaç olarak kullanıldığını anlatan Demre’de görev yapan aile hekimi Dr. Eyüp Tezyüksel de “Ancak bilimsel bir ilaç olarak kullanılmamaktadır. Bölgemizde özellikle gazların giderilmesinde, erişkinlerde romatizmal hastalıklarda, cilt güzelleştirilmesinde, kadınların adet düzensizliğinin giderilmesinde daha birçok konuda tedavi amacıyla kullanılıyor” diye konuştu. DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder