İşte zencefil ve sütün mucizevi etkileri...
Live Science’ta yayınlanan bir makaleye göre, zencefil en çok mide bulantısının tedavisinde etkili olduğunu vurguluyor.
Ayrıca 2012’de yapılan bir araştırma, zencefilin kalın bağırsak iltihabına iyi geldiğini ve kolon kanseri riskini azaltabileceğini ileri sürüyor.
Zencefil iltihabı iyileştirir, canlılık verir, mide bulantısını engeller, pıhtılaşmayı önler.
Zencefil güçlü bir antioksidan ve güçlü bir antienflamatuvar özelliği olan bir bitkidir.
Zencefil içerdiği gingerol ve zingibain sayesinde iştahımızı bastırıcı özelliğe sahiptir.
Bu nedenle zencefil’i yemeklerde ve salatalarda kullanarak vücudumuzdaki yağın yakımına yardımcı oluruz.
Sütlü zencefil çayı kortizol üretimini azaltarak ayrıca dopamin ve seratonin hormonlarının salınımını düzenler.
Vücudumuzu depresyona ve strese karşı koruyan çay şöyle hazırlanıyor:
Malzemeler
Taze zencefil 1-2 ince dilim
- Veya yarım çay kaşığı toz zencefil,
-1 çay kaşığı bal,
-1 bardak kaynamış su veya
-1 kahve cezvesi sıcak su
-Yarım bardak süt veya limon suyu
Hazırlanışı
Taze zencefili patates soyar gibi kabuğunu soyun. 2 ince dilim kesin.
Toz zencefil ise yarım çay kaşığı toz zencefili demlenmek üzere cezveye koyun ve üzerini çay tabağı ile kapatın.
10 dakika kısık ateşte kaynatın. 5 dakika bekleyin.
Fincanın 1/3 ünü bu demlediğiniz çayı süzerek doldurun. 1 çay kaşığı balı içerisine karıştırın ve en son üzerini süt ile doldurun.
Fakat süt hem acıktırmaz hem de sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder