24 Nisan 2017 Pazartesi

2017 Ramazan Bayramı ne zaman? - Oruç (Ramazan ayı) ne zaman başlıyor?

2017 Ramazan Bayramı ne zaman ve oruç (Ramazan ayı) ne zaman tutulmaya başlanıyor. 23 Nisan'da Miraç Kandili Müslümanlar tarafından kutlanırken, 3 kutsal ay içerisinde son ay olan Ramazan ayına dair bilgileri Diyanet İşleri Başkanlığı verdi. Diyanet İşleri, bayram ve oruç üzerine 2017 imsakiyesi üzerinde bilgiler verirken, resmi tatil günleri bazında bayramda hafta için hangi günler tatil olacak sorusu sorulmaya başlandı. 2017'de resmi tatil olarak hafta içine denk gelen günler haber içeriğimizde yer almaktadır.

Kutsal aylar içerisinde yer alan Miraç Kandili üzerine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii'de Müslümanların kandilini kutladı, kandile dair önemli mesajlar verdi. Görmez "Miraç gecesini ihya etmeyi düşünüyorsak, İsra suresindeki bizi Miraca yükseltecek o yüce değerleri okumamız gerekir…" sözlerinin ardından şu şekilde devam etti " Allah’tan başka sakın ilah edinmeyin, Allah’a şirk koşmayın. Sakın Allah’tan başka bir varlığa ibadet etmeyin, Allah’tan başkasına kul ve köle asla olmayın. Annenize babanıza iyi bir evlat olun, onlara ‘Öf’ bile asla demeyin, onları hayatınız boyunca bir kez bile olsa azarlamayın. Yakınlarınızdaki insanların hakkına ve hukukuna riayet edin, kimsenin hukukuna tecavüz etmeyin. Fakirin, miskinin hakkını unutmayın, sizin servetinizde onların hakkı vardır. Yolda kalmış muhacirleri unutmayın, onlara sahip çıkın. Sakın israf yapmayın saçıp savurmayın, Allah’ın nimetini boşa harcamayın. Cimrilik yapmayın, cömert olun. Rızkınıza ortak olacak diye rızık endişesiyle evlatlarınızı daha anne karnındayken katletmeye kalkışmayınız. Sakın zinaya yaklaşmayın, çünkü o çok büyük bir kötülüktür. Sakın Allah’ın verdiği bir canı almaya kalkışmayın, bir insanı öldürmeye kalkışmayın. Yetim malına elinizi uzatmayın. Verdiğiniz sözlere sadık kalın, anlaşmalarınıza sadık kalın, ahde vefa gösterin. Ölçtüğünüz zaman adil olun, yanlış yapmayın, doğru ölçün. Tartarken yanlış yapmayın, hile yapmayın, sağlam tartın. Bilginiz olmadığı konuların peşine düşmeyin, çünkü gözleriniz, kulaklarınız, kalpleriniz bundan büyük bir sorumluluk sahibidir. Yeryüzünde böbürlenerek yürümeyin, kibirlenmeyin, gururlanmayın. Kibirlenirseniz yücelemezsiniz. Kibirli olanı Allah alçaltır, mütevazı olursanız Allah sizi yüceltir.
Bunlar aynı zamanda Hz. Musa’ya verilen ‘On Emir’dir. Hz. İsa’nın dağdaki vaazında tek tek işaret ettiği, bütün Peygamberlerin yükselme değerleri olarak insanlığa getirdiği yüce değerlerdir. Eğer Miraç gecesini güzel bir şekilde ihya etmeyi düşünüyorsak, İsra suresinin 22. ve 38. Ayetleri arasını bir tefsir kitabından, Kuran’ı Kerim’den okuyalım. Bunlar bizi Miraca yükseltecek yüce değerlerdir."
Kutsal aylar içerisinde yer alan Ramazan ve oruç üzerine önemli bilgiler haber içeriğimizde...
Ramazan ayı ne zaman başlıyor sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığının takvimine göre 27 Mayıs 2017 saat 03:16’da başlıyor, iftar 20:37’de ilk oruç sona eriyor. Müslümanlar 30 gün oruç tutarken, son oruçta sahur 24 Haziran 2017’de saat 03:03’te başlıyor, iftar ise 20:51’de yapılacak. Geçen oruç aylarında iftar saati geriye giderken, bu ay ilk defa iftar saatleri ileriye doğru gidecek ve saatlerde geriye gitmeyecek. Ramazan Bayramı 25 Haziran 2017 Pazar günü başlıyor, 27 Haziran 2017 Salı günü sona eriyor. Resmi tatil olarak Pazartesi ve Salı günü memurlar izin yapıyor.
Üç aylar ne zaman başlıyor?
Müslümanlarda kutsal aylarında ilki olan Recep Ayı 28 Mart 2017 tarihinde başlıyor. İkinci kutsal ay olarak bilinen Şaban ayı ise 27 Nisan 2017 tarihinde…
2017 resmi tatil günleri

Cumartesi ve Pazar gününe denk gelen resmi tatil günleri çıkarıldığında hafta içine gelen tatiller:
Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017 Pazartesi günü, tatil gün sayısı: 1
Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017 Cuma günü, tatil gün sayısı: 1
Ramazan Bayramı: 26-27 Haziran 2017 Pazartesi - Salı (Bayramın ikinci ve üçüncü günü), resmi tatil gün sayısı: 2
Zafer Bayramı, 30 Ağustos 2017 Çarşamba, resmi tatil gün sayısı: 1
Kurban Bayramı 1. gün ve 4. gün Cuma-Pazartesi, resmi tatil gün sayısı 2
1 Mayıs’tan 4 Eylül 2017 tarihine kadar çalışanlar 7 gün resmi tatilde olacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder