30 Kasım 2016 Çarşamba

Misafirlikte iyi uyumanın 7 yöntemi

Kimilerimiz için kendi yatağı dışında uyumak işkencedir. Saatlerce yatakta dönüp durabilirsiniz. Ya da sabaha kadar gözünüzü bile kırpamaz, güzel geçen bir gün korkunç bir hafta sonuna dönebilir. Misafirlikte bile kendi yatağınızdaymış gibi uyumak için basit çareler var. 

Misafirlik işkenceye dönmesin

İşte sizin olmayan yatakta bile melekler gibi uyumanıza yardımcı olacak 7 basit yöntem...

1- Planınızı önceden yapın

Misafir olacağınız yere gitmeden önce ev sahiplerine uyku alışkanlıklarını sorun. Eğer uykuya geçme saatleri sizden daha erkense, uykunuz gelene kadar okumak için yanınıza bir kitap veya dergi alın.

2- Rutininizi uygulayın

Evde uykuya geçmeden önce neler yapıyorsanız aynı rutininizi yapmaya devam edin. Yatış şeklinizden, yatağa geçmeden önce yaptığınız şeylere kadar. Bunu takip ederseniz kendinizi evinizde gibi uykuya bırakabileceksiniz.


3- Evinize benzetin

Tabii ki misafir olarak konaklayacağınız odayı tamamiyle kontrol edemezsiniz. Ancak en azından evdeki yatağınıza benzetebilirsiniz. Mesela büyük yastık seviyorsanız birkaç yastığı birleştirin. Bu ve benzeri yapacağınız şeyler uyumanıza yardımcı olacaktır.

4- Seslere de önlem alın

Eğer kalacağınız oda sessiz değilse bu büyük bir problem olabilir. Misafir olarak kaldığınız evde çocuklar varsa yanınızda bir kulaklık almanızda fayda var. Çocuk sesi veya trafik sesine karşı kulaklıklar en iyi çözümdür. Eğer unutursanız, uyumak mümkün olmayabilir.

5- Göz maskesini unutmayın

Göz maskenizi yanınıza alın. Eğer daha önce kullanmadıysanız önce evde bir deneyin. Misafir olacağınız evde ışık problemi yaşayabilirsiniz. Göz maskeleri buna en iyi çözümdür.


6- Kendinizi motive edin

Evden uzaktasınız diye korkunç bir şekilde uyuyacağınızı düşünmeyin. Eğer bu düşünceye kapılırsanız bu gerçekten kendi kendini gerçekleştiren bir kehanet olabilir.
Böyle bir gece geçirirseniz eğer ertesi gün kesinlikle her zamankinden daha yorgun olabilirsiniz.

7- Tükettiğiniz sıvılara dikkat edin

Misafirliğiniz boyunca normalden fazla sıvı tüketmemeye özen gösterin. Yatmadan önce alkollü ya da alkolsüz içilen fazla içecekler sizi rahatsız edecek ve bir türlü uykuya dalmanıza izin vermeyecektir. (cnntürk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder