17 Kasım 2016 Perşembe

Yoğurdun inanılmaz faydaları

Çoğu yemeğin bileşeni ya da tamamlayıcısı olan yoğurdu sadece damak tadınızdan dolayı değil, sağlığınızı korumak için de yemeniz için gayet mantıklı sebepler var. Yoğurt, vücudunuz için adeta doğal bir koruma kalkanı oluşturur ve almanız gereken birçok vitamin ve minerali içerir. Örneğin, potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko ve B12 vitamini bakımından zengindir. Aynı zamanda yağda eriyen vitaminler, görme fonksiyonlarına katkısı olan A vitamini ve bağışıklık sistemini güçlendiren E vitamini içeriyor. Yani “Yoğurt giren eve doktor girmez” diyebiliriz.



1. Sağlıklı ve güçlü kemikler için birebirdir

Yoğurt, içerdiği kalsiyumla öncelikli olarak kemikleri güçlendirir. Kemik yoğunluğunun sağlıklı bir şekilde korunmasını sağlar. Böylece ileri yaşlarda görülebilen kemik erimesinin önüne geçilebilir.

2. Sindirim sistemini düzenler

Sindirimde yaşanan zorluklar ve organlara ekstra yük binmesinin önüne geçer. Hatta kolon kanserinin önlenmesi amacıyla tüketilmesi gereken gıdalardan biri olarak doktorlar tarafından tavsiye edilir.

3. Bağışıklık sistemini güçlendirir

Özellikle salgın hastalıkların hızlıca yayıldığı sonbahar ve kış dönemlerinde düzenli yoğurt tüketimi bağışıklığı artırır.

4.Kilo kontrolüne yardımcı olur

Yüksek kalorili atıştırmalıklar yerine yoğurt yendiğinde hem daha az kalori alınır hem de tokluk hissi uzun süreli olacaktır.

5. Kalp sağlığınızı korumanızı sağlar

Yoğurdun içerdiği potasyum, kalp atışını ve kan basıncını düzenlemenizde doğal yardımcınız olur. Bu da yüksek tansiyonu engelleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder