20 Kasım 2016 Pazar

Sonbaharda evde keyif yapmalık 15 romantik film

Hafta sonu ya da iş çıkışı bir sonbahar akşamında evde yemekten sonra keyifle bir romantik film izlemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Sonbaharın ruhuna uygun romantik filmleri sizin için listeledik.

1. Gün Batmadan

Jesse ve Celine, 90'lı yılların ortalarında ilk tanıştıkları zaman Viyana'da beraber geçirdikleri birkaç saat, kendiliğinden gelişen ve hayatlarını değiştiren bir deneyim olmuştu. Bundan dokuz yıl sonra yeni kitabının tanıtımı için Fransa'ya gelen Jesse, uçağının kalkmasına çok az bir zaman kala Paris'te Celine ile buluşur. Onlara ayrılmış bu bir kaç saati Paris manzarası içinde dolaşarak ve hiç fırsatını bulamadıkları şeylerden konuşarak ve yakınlaşarak geçireceklerdir.

2. Jane Eyre

On yaşında öksüz kalan, babasını da öldü bilen Jane Eyre, kendisine köle gibi davranan halası tarafından yoksul kızların gittiği katı disiplinli bir yatılı okula gönderilir. On yıl kadar kaldığı bu okula sonunda öğretmen olur. Bir süre sonra da Edward Rochester’ın malikânesinde mürebbiyelik yapmaya başlar. Jane, giderek hayal bile edemeyeceği zorluklar ve acılar yaşayacak, beş parasız ve evsiz barksız kalacak, erkeklerin egemenliğindeki bir dünyada bir kadının tek başına ayakta kalabileceğini kanıtlamak için savaşacaktır.

3. Parlak Yıldız

Filmde şair Keats’ın yaşamına dokunuyoruz. Yıl 1818 ve Londra dışında eşsiz doğa manzaralı bir yerdeyiz. O vakitler henüz yirmi üç yaşında olan şair, genç komşusu Fanny Brawne ile gizli bir ilişki sürdürmektedir. Aralarındaki aşk giderek kök salıp güçlenirken üstesinden gelinmesi gereken engeller ile karşı karşıdırlar. Öncelikle Fanny’nin annesi bu engellerden biridir. Öte yandan Keats’in bir hastalığı vardır. Buna bir de Keats’in en yakın arkadaşı Brown eklenince işler iyice zorlaşır.

4. Tanrı'nın Eseri, Şeytan'ın Parçası

Yetimhanede büyüyen Homer, yetimhane müdürü Dr. Larch tarafından yetiştirilmiş ve onun yardımlarıyla yetenekli bir lisanssız hekim olmuştur. Homer bir gün yetimhanenin dışındaki hayatı keşfetmeyi istediğini fark eder. Dr. Larch’ı ziyaret eden hastalardan Wally’nin çiftliğinde çalışmaya başlayan genç adam burada yeni bir hayatın kapılarını aralayacaktır.

5. Bulworth

Senatör Jay Bulworth, politikanın yalanları ve ikiyüzlülüğünden bıkmış, kendisini öldürecek bir katil kiralamıştır. Ölmeden önce ise, ırkçı ve nefret dolu konuşmalar yapacak, topluma politikacıların gerçek yüzünü gösterecektir. Ne var ki hiç hesapta yokken, ansızın bir kadına aşık olur.

6. Günden Kalanlar

İkinci Dünya Savaşı kapıdadır. İngiltere de dünyadaki fırtına öncesi sessizliğin kasvetini tüm hücrelerinde yaşamaktadır. James Stevenson, Darlington Malikanesi'nde baş uşak olarak çalışmakta ve kuralların tümünü uygulamak konusundaki ısrarıyla tanınmaktadır. Bir süre sonra malikaneye yeni bir aşçı olan Miss Kenton gelir. En İyi Film dahil 8 dalda Oscar adaylığı bulunuyor.

7. Bodyguard

Geçmişin gizli servis ajanı Frank Farmer'ın, tehlikeli bir hayranı tarafından tehdit edilen ünlü pop yıldızı Rachell'ı koruma göreviyle yolları kesişir. Önceleri, gözü güvenliği sağlamak dışında bir şey görmeyen koruma ve özgürlüğüne düşkün pop yıldızı hiç anlaşamaz. Fakat daha sonra aralarındaki gerilim, aşka dönüşür.

8. Harry Sally ile Tanışınca

Harry de Sally de Chicago Üniversitesi'nde okudukları halde ancak mezuniyetten sonra New York'a giderken tanışır. Yolda uzun uzun sohbet ederler ve 'Kadın ile erkek sadece arkadaş olamaz' kanısına varırlar. New York'a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. Filmin En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar adaylığı bulunuyor.

9. Haberler

Hayatını işe adayan Jane Craig yetenekli ve başarılı bir televizyon programı yapımcısıdır. Tüm zamanını işiyle geçiren Jane'in en yakınındaki kişi, en yakın arkadaşı ve iş arkadaşı olan Aaron Altman'dır. Yetenekli bir yazar ve muhabir olan Aaron gizliden gizliye Jane'e aşıktır.

10. Masumiyet Yaşı

Sosyetenin göz bebeği Newland Archer, May Welland ile nişanlıdır. Ancak May'in kuzeni Kontes Olenska ile tanışınca bütün hayatı değişir. Newland, kocasından ayrıldığı için 19. yüzyıl New York'unda dışlanan bu kadını savunur ve zamanla aralarında bir çekim oluşur. 5 dalda Oscar'a aday gösterilen film En İyi Kostüm Tasarımı dalında ödülü kazanmıştır.

11. Bulunduğumuz Yol

Uzlaşmaz aşıklar, Katie Morosky (Barbara Streisand) ve Hubbell Gardiner (Robert Redford) rolünde. Onlarınki, McCarthy dönemi Hollywoodu'nun paranoyası ve savaş yıllarının Amerikası'nda modası geçmiş sayılabilecek; klasik, zıtlıkların çekimiyle alevlenen bir aşk hikayesi... Film, En İyi Müzik ve En İyi Orijinal Şarkı dallarında Oscar kazanmıştır.

12. Hırçın Kız

William Shakespeare'in aynı isimli oyunundan uyarlanan filmde Baptista Minola, iki kızını da evlendirmeye karar verir. Ancak bir şartı vardır. Eğer büyük kızı Katharina’ya talip çıkarsa küçük kızı Bianca’nın evlenmesine izin verecektir. Katharina son derece dikbaşlı ve hırçın bir karaktere sahiptir. Genç bir soylu olan Petruchio Katharina’yı uysallaştırıp onunla evlenmeyi kafasına koyar.

13. Unutamadığım Aşk

İkisi de evlenmek üzere olan Nickie Ferrante ve Terry McKay gemi yolculuğu esnasında karşılaşırlar. İkili arasında kısa sürede karşı konulamaz bir çekim doğar. Sorunları çözüp bir arada olmaya karar veren çift, altı ay sonra Empire State binasında buluşmak üzere sözleşirler. Eğer ikisi de buluşma yerinde olursa aşklarını kanıtlamış olacaklardır.

14. Küçük Tilkiler

Soylu bir ailede yetişen Regina Giddons, erkek kardeşleri Ben ve Oscar’ın aksine ekonomik özgürlüğünü kazanamamıştır. Ben ile Oscar yeni bir fabrika kurmayı isterler ve bu iş için sermayeleri de vardır. Onlara katılmayı isteyen Regina ise kocasının parasına bağımlıdır. Bir süredir hasta olan kocası, fabrikaya yatırım yapmayı istemeyince Regina yeni çözümler arayacaktır.

15. Batıya Giden Adam

Yargıç Roy Bean hukuku kendi yaratan ve keyfine göre adam asan eski bir askerdir. Onun en büyük problemi ise hayvancılığa engel olan köylülerdir. Bunun tam karşıt görüşünde olan Cole Harden ile yakın arkadaş olmasıyla birlikte Vinergaroon,Texas da hayat oldukça hareketli bir hale gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder