18 Aralık 2016 Pazar

Hayatı kolaylaştıracak 10 pratik bilgi

Günlük yaşamınızı kolaylaştıracak belki de daha önce hiç duymadığınız pratik bilgileri derledik...
1- Süt
Süte birazcık karbonat atarsanız hem bozulmaz hem de çabuk hazmedilir.
2- Tavuk
Piliç pişirirken üzerine un serperseniz daha kıtır kıtır ve lezzetli olur.
3- Halı ve döşemeler
Halı ve döşemelerdeki kötü kokuları yok etmek için karbonat kullanabilirsiniz. Halınıza bir miktar karbonat serpin sonra süpürün. Ya da döşemelerinizi karbonatlı suyla silmeyi deneyin.
4- Sallama çay
Kullanılmış çay poşetini soğuduktan sonra güneş yanığı ve böcek ısırıklarını iyileştirmek için kullanabilirsiniz. Ya da gözlerinizin üzerinde biraz bekleterek yorgunluk izlerinizi silebilirsiniz.
5- Nevresim
Nevresim takımlarını saklamak için katladıktan sonra yastık kılıflarından birinin içine yerleştirerek dolaba koyun, daha pratik ve kullanışlı olacaktır.
6- Buzdolabı
Buzdolabındaki kokuları gidermek için 1 kase sütü buzdolabına koyup, birkaç gün bekletin ve sonra kullanmadan atın. Ya da buzdolabınızın bir rafına bir kase içerisinde kahve koyunuz.
7- Limon
Limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.
8- Temizlik
Kaynamış su ve limon rengi bozulmuş beyaz çoraplarınızı tekrar beyaz hale getirir
9- Hamur işleri
Hamur işlerinin taze kalması için hamur işlerini sakladığınız kabın içerisine bir tutam ekmek koyunuz. Ekmek hamur işlerinin daha geç bayatlamasını sağlayacaktır.
10- Muz
Muz kabuğu deyip geçmeyin. Gümüşlerinizi parlatmak Çin muz kabuğu kullanabilirsiniz (cnntürk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder