28 Aralık 2016 Çarşamba

Obezite cerrahisinde risk ne zaman ortaya çıkıyor?

Obezite Cerrahı Doç. Dr. Serdar Kaçar, obezite ameliyatı olan hastaları uyardı: Ameliyattan sonra beslenmesine dikkat etmeyen hastalarda, hayati risk ortaya çıkabilir.

“Obezite ameliyatı riskini azaltmak, öncelikle tecrübeli bir ekibe ve iyi bir hastaneye, sonrasında ise tamamen hastaya bağlı” diyen Obezite Cerrahı Doç. Dr. Serdar Kaçar, önemli uyarılarda bulundu. Ameliyattan sonra doktorunun dediklerine harfiyen uymayan hastalarda ciddi riskler oluşabileceğini belirten Kaçar, hızlı kilo vermek için hiç yemek yemeyen hastaları uyardı.
“MİDEYİ MUZ KADAR KÜÇÜLTÜYORUZ”
Obezite Cerrahı Doç. Dr. Serdar Kaçar, obezite ameliyatında kişinin uyması gereken kurallar olduğunu, bu kurallara uymazsa hayatını tehlikeye atabileceğini söyledi. Kaçar, “Obezite ameliyatının riskini hafifletmek çoğunlukla hastanın elindedir. Hastalar doktorunun önerilerine uymak durumundadır. Biz cerrahlar bu ameliyatta mideyi muz büyüklüğünde bırakıyoruz. Ameliyattan sonraki hayatında hasta, aldığı gıdaları yudum yudum, lokma lokma midesinden geçirmesi gerekiyor. Özellikle ilk bir ayda kurallara uymazsa midede genişleme veya kaçak olur, dikişlerde problem çıkar ve hastanın hayatına mal olacak bazı rahatsızlıklar meydana gelebilir” diye konuştu.
“GENÇ HASTALAR HİÇ YEMEK YEMİYOR”
Özellikle genç hastaların açlık hissetmediği için yemek yemediklerini, bu durumun da büyük risk taşıdığını söyleyen Dr. Kaçar, “Hastanın kontrollere zamanında gelmesi gerekiyor. Aldığı kaloriye dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle genç hastalar yemeyeyim, içmeyeyim daha çabuk kilo veriyim diye düşünüyor. Alması gereken gıdayı almıyor ve kasları eriyor. Yeterince sıvı almıyor ve vücudu kuruyor. Bu ameliyatı olan hastalar, önerilere uyarak, doğru beslenerek ve spor yaparak riski düşürebilir” ifadelerinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder