19 Şubat 2017 Pazar

Saçlarımızı ne sıklıkla kestirmeliyiz?

Doğal saç yapısıyla, işlem görmüş saç aynı hızla ne yazık ki uzamaz. Ayrıca ısı, boyama ve her türlü saç işlemleri saçınızın ekstra kırılmasına yol açar ve kestirmeniz gereken süreyi kısaltır.
Saçlarınızın uzun olduğu için artık daha yaşlı ve daha kırılgan. Uzunluğunu korumak istiyorsanız 6-8 hafta arası, saçınızı daha da uzatmak istiyorsanız 8-10 hafta arası uçlarındaki kırıkları temizletmeniz gerek. Böylece saçınız hem daha bakımlı hem daha sağlıklı gözükecek.
Saçınızı uzatmak isteyip istememenize göre saç kesim süreleri değişkenlik gösterir.
Eğer saçınızı uzatmak istiyorsanız ilk kesim 4-6 hafta arası olmalı ve saça şekil verilmelidir, çünkü saçınızın kısa halindeki modeli uzayınca hoşunuza gitmeyebilir.
Eğer kısa saçlarınızdan memnunsanız ve boyunu değiştirmek istemiyorsanız 4-6 hafta arası kesimi öneriyoruz. Çünkü eğer kısa saçlıysanız saçın uzaması gözünüze batacaktır ve 4-6 hafta saç boyunuzu korumanız için ideal bir süredir.
Doğal saçlar daha yavaş uzamaya meyillidir. Bu yüzden 3-4 ayda bir kestirmek uzunluğunu korumaya yardımcı olacaktır. Eğer saçınızı uzatmak istiyorsanız 4-6 ay arası kestirmenizi öneriyoruz.
Fotoğraftaki gibi aşırı işlem görmüş uzun saçlar kırılmaya tüm diğer saçlardan daha çok eğilimlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder