9 Mart 2017 Perşembe

Bavul yaparken işinizi kolaylaştıracak 10 tavsiye

Seyahate mi çıkıyorsunuz? Bavul yaparken hep zorlanıyor musunuz? Fazla eşyayla gidip ekstra bagaj ücreti ödeyerek mi dönüyorsunuz? Bu 10 yöntemle daha rahat tatiller sizi bekliyor.

1 /  Hafif gidin ki hafif gezin. Eğer yalnızca kabin boyu bagaj alabiliyorsanız, bunu tercih edin. İhtiyacınız olan kıyafetin yarısı, paranın da iki katını alın yanınıza. Tatilde alacaklarınıza , yeni maceralara açık yola çıkın.
2 /  Yanınıza uyku maskesi ve kulak tıkacı alın. Bunları hem uçakta hem trende hem de kaldığınız otelde kullanabilirsiniz.
3 / Bavulunuza boş alan bırakmaya çalışın: Kıyafetlerinizi dürün, çorap ve iç çamaşırı benzeri eşyalarınızı ayakkabılarınıza yerleştirin. Boş alan bırakmayın.
4 / Yanınızda şal benzeri bir şey bulundurun. Uçakta battaniye olarak kullanabilirsiniz ya da serin olursa gittiğiniz yerde de işinize yarayacaktır.
5 / Torbalara koyun. Buzdolabı poşetlerine eşyalarınızı koyun ve vakumlayın. Çöp poşetlerine de kirli çamaşırlarınızı ve ayakkabılarınızı koyabilirsiniz.
6 /  Havalimanına kendi atıştırmalığınızla gelin. Hem tasarruf edersiniz hem de rötar olursa aç kalmazsınız.
7 / Bölme sistemi kullanın. Özellikle birden fazla şehre doğru yola çıktıysanız, bu sistem size çok rahatlık sağlayacaktır.
8 /  Eşyalarınızı bölün. Eğer çift olarak seyahat ediyorsanız bagajınızın kaybolması ihtimaline karşın tüm eşyaları bir bavulda götürmeyin.
9 / Çoklu priz götürün. Yeni otellerde USB girişi bulunsa bile yanınızda tüm elektronik aletlerinizi şarj edebileceğiniz bir priz olsun.
10 / Evden çıkmadan mutlaka kimlik belgelerinizin fotokopisini çekin. Eğer yurtdışına çıkıyorsanız pasaportunuzun iki kopyası olsun yanınızda. Ayrıca valizinizin ve otoparktan ayrılmadan bıraktığınız arabanızın fotoğrafını çekin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder