12 Mart 2017 Pazar

Eyvah Evleniyorum!

Yavaş yavaş kışla vedalaşıp baharın enerjisi hissedilmeye başlandı. E doğal olarak düğünlerin yoğun olduğu günler de geliyor. Davetli olmak işin eğlenceli kısmı. Peki ya düğün sahibi sizseniz? Her geçen gün telaşınız artacak, eliniz ayağınıza dolaşacak. İşte size unutmamanız gerekenlerden oluşan bir liste…

1- Davetiye listesi
İlk olarak davetli listenize en net şekli vermelisiniz. Düğün organizasyonu, davetiyeler, hediyeler, yemekler gibi birçok şey bu sayıya göre değişiklik gösterecektir. Bu liste sizi gereksiz masraftan koruyacaktır.
2- Mekan
Düğün mekanını detaylı bir şekilde inceleyip hayalinizdeki küçük ayrıntıları planlamak için kendinize bir gün vakit ayırın.
2- Fotoğrafçı seçimi
Fotoğraf ve video çekimi için çalışacağınız kişileri ne kadar erken seçerseniz o kadar iyi olacaktır. Tamamen içinize sinene kadar tüm portfolyaları incelemeye çalışın.
4- Gelinlik
Gelinlik seçiminizi hala yapmadıysanız bir an evvel işe koyulsanız iyi olacak. “İçime sinmedi ama daha iyisine vakit yoktu.” demek istemezsiniz.
5- Balayı tatili
Balayı tatiliniz için seçim yapıp rezervasyonu da hallettiğinizde hem promosyonlu fiyatları yakalayabilir hem de üzerinizden büyük bir stresi atabilirsiniz. Eğer yurtdışına çıkmak istiyorsanız pasaport ve vize işlemleri ile de ilgilenmek için vakit ayırmanız gerekecek.
6- Düğün pastası
Farklı yemek seçenekleri içinde kaybolmadan doğru tercihi yapmak için tadım testlerine başlamanız gerek. Aceleye gelmeyecek önemli konulardan biri de yemek. Ne de olsa yüzlerce kişi misafir ağırlayacaksınız… En az yemek kadar önemli bir diğer konu da düğün pastanız.
7- Ev eşyaları
Mobilyalar konusunda kararsız kalmak çok olası… Örnek dekorasyonlar inceleyip mobilyalarınızı hakkında vakit daralmadan karar verseniz iyi olur.
8- Şahitler
Nikah şahitleri ihmale gelmez. Bir an önce kesinleşmesi gerek.
9- Misafirler
Şehir dışından gelecek misafirleriniz varsa onların konaklamaları için plan yapmalısınız. Bir otelle anlaşabilirsiniz. Ne kadar erken, o kadar ekonomik demek, unutmayın.
10- Kilo kontrolü
Düğün telaşı çoğu zaman kilo verdirir. Ama stresle kendini yemeğe verip kilo alan gelinler de yok değil. Düğünden önce formda kalmak gerek. Evinize yakın, sizi yormayacak bir salonla anlaşsanız iyi olur.
11- Kuaför
Gelin saçı ve makyajının provaları için daha vakit var demeyin. Düğün gününüzün kabusa dönüşmesini istemezsiniz… Düğün arifesinde saç rengi değiştirmek ya da farklı bir kesim yapmak çok riskli olabilir.
12- Müzik
Sizin şarkılarınızı aklınıza geldikçe not etmeyi unutmayın. Düğün müzikleri hep atlanan ama mutlaka özen gösterilmesi gereken bir konu. Dj ya da orkestranız olacaksa mutlaka önceden müzikler hakkında konuşun
13- Bavul hazırlığı
Düğün telaşından balayını unutmak muhtemel… Düğün alışverişinin arasına balayı tatilinde giyeceklerinizi de almayı unutmayın.
14- Gelin arabası
Gelin arabanızı kiralayacaksanız modeli önceden belirlemeli mutlaka rezervasyonunuzu yapmalısınız.
15- Cilt bakımı
Bronz tenli bir gelin olmak istiyorsanız solaryumu çok geçe bırakmamalısınız. Bir cilt probleminiz varsa, lazer ya da peeling tedavisi görmeniz gerekiyorsa pembe suratlı bir gelin olmak istemiyorsanız bunları erkenden çözmeniz gerek.
16- Dans
İlk dansınızın akıllarda kalmasını istiyorsanız bir dans stüdyosu ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Gelin ayakkabınızı çalışmalara götürmeyi unutmamalısınız.
17- Stres yönetimi
Geriye kaldı davetiyelerin adreslerine ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek. Stresten kurtulmaya, rahatlamaya çalışmak. Unutmayın, stres saç ve cilt problemlerinden kilo değişimlerine birçok dengesizliğe neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder