28 Ağustos 2019 Çarşamba

Belek'te Gezilecek Yerler

Aspendos Tiyatrosu, her ne kadar Antalya ile anılsa da Aspendos Tiyatrosu Belek’e daha yakındır ve kesinlik görülmesi gereken yerler arasındadır. M.Ö 2. Yüzyılın sonlarında inşa edildiği düşünülen Aspendos Tiyatrosu, aradan geçen bunca zamana karşın birçok sırrı barındırıyor. Hala akustik sistemi hakkında bilgi sahibi olunmayan tiyatronun yapım aşamaları da büyük efsanelere dayanıyor. Aspendos gezisi sonrası kesinlikle uğranması gereken adreslerden biri Perge’dir. Grek döneminden kalma eserleri ile dönemin en belirgin mimari yapılarını oluşturan Perge, özellikle de kuleleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Belek’te ziyaretçi akınına uğrayan yerlerden biri de Kurşunlu Şelalesi’dir. Kurşunlu Şelalesi, yeşil ile mavinin mükemmel uyumunu sergiliyor ve ziyaretçilerine doğayla baş başa kalmayı sağlıyor. Hayal âleminde olduğunuzu düşündürecek Kurşunlu Şelalesi’nde piknik yapabilir, alabalık lezzetini yerinde tadabilir ve birçok küçüklü büyüklü mağaraları gezerek doğayı keşfedebilirsiniz.

Yaz tatillerinin vazgeçilmezi Belek, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında ziyaretçilerine aradıkları plajları, tertemiz denizi ve olağanüstü güzellikleri sunan bir tatil bölgesidir. Belek tatilinde mutlaka gidilmesi gereken plajlar ise; İskele Mevkii, Taşlıburun plajı, İçkum Tepesi 1 ve İçkum Tepesi 2 plajlarıdır. Bu plajlar mavi bayraklı olup bölgenin en temiz ve en sakin plajları arasında bulunuyor.

Hem hesaplı hem de tadına doyamayacağınız bir tatil geçirmenizi sağlayacak Belek otel fırsatları sayesinde birçok yeni yeri keşfedebilir ve harika zaman geçireceğiniz aktivitelere katılabilirsiniz. Doğa yürüyüşleri, su sporları, ekstrem sporlar ve tabi ki Belek ile özdeşleşen golf sporu… Dünya standartlarındaki golf sahalarında golf oynayabilir veya uzman hocalar eşliğinde golf dersleri alarak harika vakit geçirebilirsiniz.

Belek'te Ne Yenir?
Harika bir tatil dönemi geçirmenizi sağlayacak en uygun Belek otelleri farklı lezzetler ve tatlar denemenizde de sizlere ayrıcalıklar sunuyor. Belek, Akdeniz mutfağının tüm özelliklerini barındırıyor ve eşsiz lezzetlerdeki balıklarıyla enfes tatlar denemenizi sağlıyor. Balık ve deniz ürünleri dışında Belek’te turunç reçellerini mutlaka denemeli ve hediyelik bir kavanoz turunç reçeli almayı unutmamalısınız. Ayrıca Antalya piyazı, Et ve nohuttan yapılan Kulak çorbası ile tahin ve limon suyundan yapılan Hibeş lezzetini de tatmanız farklı lezzetleri keşfetmenizi sağlayacak.

Bunların dışında bergamot, karpuz, turunç reçellerini deneyebilir, sevdiklerinize ayrıca hediye edebilirsiniz.

Belek'ten Ne Alınmalı?
Sevdiklerinize hediyelik eşya almak isterseniz el yapımı kilim, halı gibi alternatifleri değerlendirken, hediyelik kavanozlarda yer alan farklı yöresel reçelleri de tercih edebilirsiniz. Ayrıca Cumartesi günleri kurulan halk pazarından farklı el işi ve yiyecek alternatifleri bulabilirsiniz.

Belek'te Ne Yapılır?
Belek otellerini tercih edip gittiğiniz zaman çevrede yer alan bazı önemli bölgeleri ve tarihi eserleri gezmenizi öneririz:

Belek Saat Kulesi
Belek Şelale Altı Mağara
Belek Halk Plajı
Hoşgörü Bahçesi
Belek'te Gece Hayatı

Oteller'de yer alan animasyonlar tüm mevsimlerde devam ederken, alternatif arayanlar için farklı cafe ve publar yol gösterici olabilir.

Dock's Pier Bar
The Brezza Bar
Gloria Pub
Soho Belek Nigh Club

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder