5 Nisan 2015 Pazar

1 ay boyunca çırılçıplak çalıştılar

Merkezi ABD'nin San Francisco kentinde bulunan online dergi ve organizasyon merkezi 'The Bold Italic', ofisinde sıradışı bir deneyime imza attı ve çalışanları bir ay boyunca ofiste çırılçıplak iş yaptı.

İşte o tecrübeyi Jessica Saia kaleme aldı, Sierra Hartman da fotoğrafladı. Şirket, çalışanlarının evden iş yaptıklarında daha verimli ve mutlu olduğunu görüp bunun nedenleri üzerinde düşünmeye başlamış. Birçoğu, fazla 'bölünme olmadığı için' full konsantrasyon, yapılan işe odaklanmayı gerekçe göstermiş. Tabii bu argüman, hemen çürütülmüş, çünkü 'bölünme', modern başarının en önemli faktörü olarak gösteriliyor. Asıl gerekçe ise iş çıkışı çene çaldıkları bir anda ortaya çıkmış. Fark etmişler ki evde çalıştıkları günlerde neredeyse hiçbiri pantolon giymiyor. Bu gerçek ortaya çıkınca da ofiste çıplak çalışmaya karar vermişler ve mart ayında işe koyulmuşlar.

Tabii bu karar çok kolay verilmemiş. Çoğunluk iş arkadaşlarının içinde çıplak olma fikrini yadırgamış. Fakat sonunda gözler karartılmış ve herkes 2 Mart'ta çıplak çalışma konusunda bir mutabakata varmış. İşe geldiklerinde biraz tereddüt etseler de hepsi soyunmuş. Geriye bakınca tuhaf ve korkunç görünen şeylere bir saatte alışmışlar. Üç gün sonra ise her şey gayet normalleşmiş. İşin ilginci yaratıcılıkları zirve yapmış, her toplantıda derin ve güven verici bağlar geliştirip neşeli bir dostluk kurmuşlar. Kısacası açık ofisin tüm olanaklarını, hatta daha fazlasını elde etmişler. Tabii çıplak olduklarından doğalgaz faturası biraz artmış. Ama bu sıradışı maceraya soyunan ekip çıplak çalışmayı herkese tavsiye ediyor, en azından bir haftalığına…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder