20 Nisan 2015 Pazartesi

İyi hissetmenin 10 kolay yolu

Hayatınızda yapacağınız birkaç küçük değişiklikle hayal bile edemeyeceğiniz yeni bir hayata geçebilirsiniz.



1- SORUNA DEĞİL ÇÖZÜME ODAKLANIN

İnsanlar sürekli sorundan bahsettikleri için çözüme körleşirler. Ama egomuz bize sorunumuzun çok büyük ve çözümsüz olduğunu söylese de kalbimiz bunun gerçek olmadığını bilir. Soruna odaklanmak, sorunu yaşadığınız süreyi uzatırken çözüme odaklanmak, sorunun ortadan kalkmasını sağlar.

2- KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN
,
Sürekli olarak ‘yapmanız gereken’e zaman ayırıp ‘yapmak istediğinizi’ ihmal ederseniz bir süre sonra kendinizi mutsuzluğun içinde bulursunuz. Kendinize zorunlulukların olmadığı bir alan yaratın. Kalbinize “Ne yapmak istersin” diye sorun. Cevabı mantıksız bulsanız bile uygulayın.

3- KENDİNİZE KARŞI SORUMLULUKLARINIZIN FARKINA VARIN

İnsanlar ‘sorumluluk sahibi’ oldukları için etrafla ilgilenmekten kendilerine emek vermeyi unutuyor. En gerçek sorumluluk kendinizi mutlu etmektir. Ancak bu şekilde etrafınızı, ailenizi ve şirketinizi mutlu edebilirsiniz.

4- DUYGULARINIZA KARŞI SAMİMİ OLUN

Günümüzde herkes sahte bir pozitifliğin içerisine itmeye çalışıyor. Pozitif olmayın! Yaşamınızdaki sıkıntıların üzerini kapatmayın. Bırakın aksınlar.

5- SİZİ AŞAĞI ÇEKEN İNSANLARA MESAFE KOYUN

Herkes, “Ben aslında çok pozitifim ama etrafımdaki insanlar beni aşağıya çekiyor” diye yakınıyor. Unutmayın, karşınızdakinin pozitif veya negatif olması sizin seçiminiz olmayabilir ama onun ne kadar hayatınızda olduğu sizin seçiminiz.

6- EGONUZLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLUN

Birçok insan size egonuzu yenmeniz gerektiğini söyler. Yenmek ve yenilmek sadece savaşta olur. Savaşmak isteyen de egonun ta kendisidir. Egonuzu yenmeyin. Onunla savaşmayın. Kendinizle savaşarak iç barışınızı yaratamazsınız. Sadece saldırgan egonuzu anlamaya, onu sakinleştirerek yaşamaya çalışın.

7- YARGILARINIZDAN KURTULUN

Etrafınızdaki insanların nasıl bir hayat yaşadığını bilmeden onların verdiği kararları eleştirmeyin. Şunu hatırlayın: Dünyadaki en aptal insan, kendisi dışındakini değiştirmeye çalışandır.

8- BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Fabrikalardan çıkan kapalı paketlerdeki kalorileri saymayı bırakın. Kendinizi zorlayarak diyet yapmayın! İhtiyaçlarınızı anlayın ve ona göre sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturun. İçsel anlamda iyi hissedersiniz duygusal olarak da yeme ihtiyacı hissetmezsiniz.

9- SPOR YAPIN

Sporu, estetik amaçlardan önce sağlıklı olmak için yapın. Dünyada depresyonun en büyük nedenlerinden biri sedanter yaşam. Yani günlük hayatta minimum fiziksel aktivitede bulunulması. Sporun birçok mutluluk hormonu üretimine katkısı var. İlla ağır bir spor yapmaya gerek yok. Sadece biraz daha fazla adım adın.

10- KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

Kendinize bir liste yapın. Bu listeye yaşamını daha iyiye götürebilecek adımları yazın. Dev barajlar ufak yağmur damlalarıyla dolar. Kendinizi aşkın kollarına bırakın, hakikatin her deneyiminin size bir şeyler katmasına izin verin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder