15 Ekim 2015 Perşembe

Hayvanlar tarafından yetiştirilen insanlar!

Julia Fullerton Batten yeni projesi kapsamında dünyanın dört bir yanında araştırma yaparak hayvanlar tarafından yetiştirilmiş çocukların öykülerini bir araya getirdi. BBC'ye projesini anlatan Batten, proje kapsamında ulaştığı hayvanlarla büyümüş çocuklarla ilgili gerçek hikayeleri derlerken kurgu fotoğraflarla da onların yaşamlarını yeniden canlandırdı.

Hürriyet'in haberine göre; Hayvanlar tarafından büyütülen bir çocuk deyince akıllara ilk olarak bir sinema ikonuna dönüşmüş Tarzan gelir. Tarzan, Edgar Rice Burroughs tarafından yaratılmış bir öykü karakteri olup ilk olarak 1912'de Maymunların Tarzanı adlı romanla ortaya çıkmış ve daha sonra 23 devamı daha yazılmıştır. Sinemaya da uyarlanan Tarzan'ın farklı ülkelerde çekilmiş versiyonları da mevcut.

Julia Fullerton Batten ise gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak hayvanlar tarafınfan büyütülen ve onlarla beraber yaşayan insanların öykülerini bir araya getiriyor.
OXANA, MALAYA, UKRAYNA 1991
Oxana 1991 yılında köpeklerle yaşarken bulundu. 8 yaşındaki kızın 6 yıldır köpeklerle birlikte yaşadığı anlaşıldı. Oxana'nın ailesinin alkol sorunu olduğu ve küçük kızı evin dışında bıraktıktan sonra kızın kaybolduğu anlaşıldı. Köpekler kıza sahip çıkarak onu yetiştirdi. Sadece evet ve hayır kelimelerini söyleyebilen Oxana'da bir klinikte tedavi edildi. 
SHAMDEO, HİNDİSTAN, 1972
Shamdeo'nun hikayesi biraz daha farklı. O yiyeceği için hayvanlarla savaşmak zorunda kaldı. Vahşi ortamda hayatta kalmayı başardı. İnsanlarla hiç kontakt kurmadı. 1972'de Hindistan'da bir ormanda bulundu. 4 yaşındaydı ve kurt yavrularıyla oynuyordu. Dişlerini bileylemişti, uzun turnakları vardı. Hiç konuşmayı öğrenemedi. 1985'te öldü. 


MARINA CHAPMAN, KOLOMBİYA
1959 Bu projeye esin veren kişi Marina Chapman'dı. 1954'te kaçırıldı. Kaçıranlar onu bir ormanda serbest bıraktı. Marina burada bir maymun ailesiyle birlikte 5 yıl yaşadı ktan sonra avcılar tarafından bulundu.
 
JOHN SSEBUNYA, UGANDA, 1991
John 1988'de 3 yaşındayken evinden uzaklaştı. Bir daha da kimse görmedi. Ormanda maymunlarla yaşayan John, 1991'de yakalandığında 6 yaşındaydı. Bir maymun gibi yürümeyi öğrenmişti.
 MADINA, RUSYA, 2013
Madina doğumundan 3 yaşına kadar köpeklerle yaşadı. Yemeklerini köpeklerle paylaştı, onlarla oynadı, uyudu. 2013'te çıplak ve dört ayak üstünde yürürken bulundu.
 SUJİT KUMAR, FİJİ
1978 Sujid bulunduğunda 8 yaşındaydı ve bir tavuk gibi davranıyordu. Sujit'in ailesi tarafından bir tavuk çiftliğinde tavuklarla kilitlendiği ortaya çıktı.
 IVAN MISHUKOV, RUSYA
1998 Ivan kendi kararıyla evinden kaçtı. Ormana gitti. Evde olmak yerine ormanda yaşamayı tercih etti. Köpeklerle birlikte yaşadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder