7 Mayıs 2016 Cumartesi

Anneler Günü için en iyi 10 öneri

Yarın onun için ne yapacağınıza hâlâ karar veremediyseniz yemekten brunch’a, yürüyüşten fotoğrafa, çiçekten parfüme kadar size fikir verebilecek alternatifleri derledik.

GEZGİN, GURME, REHBER, STİL YAZARLARI, TV PROGRAMCISI, TEKNOLOJİ EDİTÖRÜ, ÇOCUK YAZARI VE GAZETECİLERDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ
Ayşe Arman/ Gazeteci 
Mehmet Yaşin/ Gezgin, gurme
Saffet Emre Tonguç/ Rehber, seyahat yazarı
Sibel Arna/ Stil yazarı
Başak Dizer/ Stil yazarı
Aslı Barış/ Stil yazarı
Aynur Tartan/ TV programcısı, gazeteci
Burcu Aktaş/ Kitap editörü
Patrick Özdemiroğlu/ Teknoloji editörü
Ömür Kurt/ Çocuk yazarı

1) ÖNCE SANAT SONRA YEMEK: MÜZE VE BRUNCH



Sakıp Sabancı Müzesi’ne gidin. Heykelden resme sanat dolu bir gün geçirin. Ardından Müzedechanga Restoran’da baş başa brunch yapın. Tam bilet 20 TL, kişi başı brunch 40-80 TL arasında.

2) YILLARIN YORGUNLUĞUNA: SPA

Annenize şahane bir SPA deneyimi ısmarlamaya ne dersiniz? Tepeden tırnağa yenilensin. Grupanya.com’dan istediğiniz şehirdeki paketi alabilirsiniz. 45-200 TL arasında değişiyor.  

3) ANI YAKALAMAK İÇİN: FOTOĞARAF MAKİNESİ


Ona bir makine alın, fotoğrafa başlasın. Dijital kompakt, DSLR... Alternatif çok. Meselawww.gittigidiyor.com’da Casio Ex-N10 16 MP dijital kompakt bir makine 199 TL.

4) YUNAN ADALARI: CRUISE TURU



Ayşe Arman, “Annenize Ege’yi hediye edin” diyor. İzmir kalkışlı 4 gecelik turda Rodos, Mikonos ve Santorini gibi harika Ege adalarına uğranılıyor. ETS tur, 19-23 Haziran 1048 TL.

5) SAĞLIKLI VE ZİNDE: YÜRÜYÜŞ AYAKKABISI


Annenizin hem sağlıklı hem de zinde olması için ona rahat bir yürüyüş ayakkabısı alın. Mesela Skechers Go Walk City - Uptown iyi bir tercih olabilir. Yalispor.com’da 149 TL.

6) ŞİFA KAYNAĞI: TERMAL TATİL



Ona bir termal tatil hediye etmeye ne dersiniz? Mesela Yalova Termal Hotel’de kaplıca kullanımı, kahvaltı ve bir gece konaklama iki kişi için 240 TL. (0226) 675 74 00

7) HAFİF KOKULAR ZAMANI: PARFÜM


Klasik olabilir ama parfüm hâlâ iyi bir seçenek. Aslı Barış, “Bu mevsimde hafif kokular alın” diyor. Sevil Parfümeri’de çiçek özlü Cacharel Anais Premier 69 TL. 

8) SARSILMAZ SEVGİ: ANNEM İÇİN



Selim İleri’nin kitabı, alzheimer hastalığına yakalanıp erken yaşta ölen annesini anlatıyor. Eğer mümkünse beraber okumanızı tavsiye ediyoruz. 
Everest Yayınları, 7 TL.
9) YEMEKTEKİ YARDIMCI: MUTFAK ROBOTU


Daha lezzetli ve kolay yemekler yapabilmesi için bir mutfak robotu da fena fikir değil. Ama bu robotla ilk keki siz yapın ve beraber yiyin. N11.com’dan Arnica mutfak robotu 99.99 TL.
10) EVİ RENKLENDİRİN: ÇİÇEK EKİN

Annenizin balkonu ya da bahçesi için çiçekler, saksılar alın. Birlikte çiçek ekin, ardından da birer fincan kahve ve kurabiye alıp o çiçeklerin karşısında oturup sohbet edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder