Saç dökülmesinin nedenleri ve düşmanları bu listede...
Günde ortalama 50-100 saç telinin dökülmesi normal sayılırken, fazlası saç kaybı sayılıyor. Saç kayıplarının da büyük bir bölümü androjenik olarak adlandırılıyor ve genetik ya da erkek tipi saç dökülmesi olarak görülüyor. Eğer bunların dışında bir sorun yaşıyorsanız bakım ve beslenme ile saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.
BU KURALLARA UYUN!
Yanlış saç tarama
Saçları uygun olmayan tarak ve fırçalarla gelişi güzel taramak, kuru saçı zorla açmaya çalışmak saçın yıpranıp kolayca kırılmasına neden oluyor. Doğal kıllı fırçalarla, saçı ıslakken taramak yapılabilecek en doğru hareket. Çok karışık saçları tararken çeşitli kozmetik ürünlerden faydalanmak ise oldukça işe yarıyor.
Beslenmeye dikkat
Sağlıklı saçlara sahip olmak için öncelikle bakır, çinko ve protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Demir eksikliği saç dökülmesinin en belirgin nedenlerin biri olarak kabul ediliyor. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et, pekmez gibi demir içeren gıdaları yeterli miktarda tüketmek önem taşıyor. Şok diyetler saçların bir anda dökülmesine neden oluyor. Bu nedenle sağlığı tehdit edecek şok diyetlerden kaçınılmalı.
Hormonel tedavi
Menopoz sonrası ve hamilelik dönemlerinde hormonel değişimlerden dolayı saç dökülmesi normal kabul ediliyor. Fakat bir takım hormonel rahatsızlıklarda durum farklı. Tiroid bezinin ve böbrek üstü bezlerinin aşırı ya da az çalışması, yumurtalık ve testis hastalıkları gibi rahatsızlıklar saç dökülmesine neden oluyor. Bu durumda tanı ve tedavi için mutlaka hekime başvurmak gerekiyor.
ARGAN VE SUSAM YAĞI MUCİZESİ
Argan yağı saçı besler
Argan yağı, içerisinde barındırdığı Omega 9, Omega 6, Steroller, felurik asit, E vitamini ve güçlü antioksidanlar sayesinde güzellik sektöründe sıklıkla kullanılıyor. Argan ağacının meyvesinden elde edilen Argan yağı, saç derisini ve saçı nemlendirerek kuru saçlardan kaynaklanan şikayetleri engelliyor. Saç diplerini besleyip, saçı onarıyor. Böylelikle saçların kolay kırılmasını önleyip daha canlı ve gür görünmesini sağlıyor.
Saç yıkama sıklığı önemli
Saçları her gün yıkamak derinin koruyucu tabakasını bozarak saçın nemini kaybedip, kırılıp dökülmesine neden oluyor. Saçı uzun süre yıkamamaksa saçların sağlıklı yapısını bozarak donuk görünmesine ve koparak dökülmesine neden oluyor. Uzmanlar yağlı saç yapısına sahip kişilerin gün aşırı; kuru saç yapısına sahip olanların ise saçlarını daha az sıklıkla yıkamaları tavsiye ediyor.
Saçları sıkıca toplamayın
Sıkıca toplanan saçlar, ağır topuzlar saç diplerinin hava almasını engelliyor. Saçın incelip yer yer kırılmasına ve dökülmesine neden oluyor. Saçları gevşek toplayıp arada havalandırmak dökülmelerin önüne geçiyor.
On beş günde bir susam yağı
Antioksidan olan sesamol, sesamin ve E vitamini içeren susam yağı, saçı zararlı maddelerden koruyor. Susam yağın yapısında değerli doymamış yağ asitlerinden %35-50 oranında linoleik asit (Omega-6) ve yine aynı oranlarda oleik asit (Omega-9) bulunuyor. Saç diplerine 15 günde bir susam yağı sürmek oldukça faydalı.
BITTIM SABUNU SAÇIN İLACI
Bıttım sabunu
Saç dostu olan bıttım sabunu saç köklerini besleyip, kırılma ve dökülmelerin önüne geçiyor. Yabani fıstık olan bıttım ve menengiç yağından yapılan bıttım sabunu aynı zamanda antiseptik özelliğinden dolayı saç diplerindeki bakteri oluşumunu da önlüyor.
Maske yapın
Hafta bir defa saça maske yapmak tüm dermatologların ortak önerisi. Saçın ihtiyacını belirleyip uygun maskelerle saça masaj yapmak saçın kaybettiği nemi ve parlaklığı geri kazanmasına yardımcı oluyor. Böylece kırılma ve dökülmeler olabildiğince azalıyor.
Sayfalar
- Ana Sayfa
- Gezilecek Yerler
- Bodrum Otelleri
- Alaçatı Otelleri
- Fethiye Otelleri
- Çeşme Otelleri
- Marmaris Otelleri
- Kaş Otelleri
- Alanya Otelleri
- Balayı Otelleri
- Ayvalık Otelleri
- Bungalov Otelleri
- Butik Oteller
- Dalyan Otelleri
- Datça Oteller
- Göcek Otelleri
- Kapadokya Otelleri
- Kuşadası Otelleri
- Yalıkavak Otelleri
- Karadeniz Otelleri
- Kemer Otelleri
- İstanbul Otelleri
- Termal Oteller
- Antalya Oteller
- Diğer Oteller
- İzmir Otelleri
15 Mayıs 2016 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder