14 Ocak 2017 Cumartesi

Fotojenik Görünmek İçin 10 Kolay Adım

1- Birçok insan fotoğraflarda kendisinin hangi açıdan daha güzel çıktığını bilir. Ama özellikle yüzün sol tarafı, fotoğraflarda her zaman daha güzel çıkmanızı sağlar.

2 - Fotoğraf makinasına çok yakın durarak poz vermeyin. Bu poz şekli, sizin kilolu gözükmenize neden olur. Arkadaşlarınızla selfie çekilirken ise fotoğraf makinasını tepeden tutun.
3 - Boydan fotoğraf çekilmek istiyorsanız, fotoğraf çekecek kişinin aşağıdan çekmesini isteyin. Aşağıdan çekilen boy fotoğrafları, daha uzun gözükmenizi sağlar.
4 - Yüzünüzün açısı tamamen kameraya karşı olmasın. Kafanızı çok az sola ya da sağa çevirerek açı verin. Böylece hem yüzünüze derinlik katar hem de elmacık kemiklerinizi ön plana çıkarırsınız.
5 - Otururken fotoğraf çekilmek istiyorsanız fotoğrafçının sizi tepeden çekmesini isteyin.
6 - ​Eğer çekildiğiniz fotoğrafı sosyal medyada paylaşacaksanız, tüm vücudunuzun gözükecek şekilde fotoğrafı kesin. Bu, fotoğrafa dikey uzunluk illüzyonu sağlayacaktır.
7 - Kameraya kendinizi zorlayarak gülümsemeyin. Gözlerinizi kapatın, derin nefes alın, fotoğraf çekilmeden önce gözlerinizi açın ve gülümseyin. Böylece fotoğraflarda daha içten gülümseyerek çıkarsınız.
8 - Gülümserken dilinizi dişlerinizin arkasına değdirmek, çok fazla sırıtmanızı önleyecektir. Ancak gülümserken gözlerinizle de güldüğünüzü belli edin, aksi takdirde fotoğraflarda mutsuz gözükürsünüz.
9 - Fotoğraf çekilmeden önce sağ tarafa bakmak, göz bebeklerinizin daralmasını sağlayarak fotoğraflarda gözlerinizin kırmızı çıkma riskini azaltır.
10 - Fotoğraf çekilirken "cheese" yerine "money" kelimesini kullanın. "Money" kelimesi dudaklarınızın köşesini yukarı kaldırarak fotoğraflarda gülümserken çıkmanızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder