13 Kasım 2014 Perşembe

Sunset Mayo için iflas erteleme talebi

Dünyaca ünlü top modeller Naomi Camphell ve Esther Canadas ile çalışan Sunset Mayo için iflas erteleme istendi. Şirkete kayyum atandı. Bin 700’e yakın kişinin çalıştığı Günkar Grubun amiral şirketi Günkar Tekstil için mahkeme tedbir kararı verdi. Bu karar, bu yılın içinde yapılan en büyük iflas erteleme başvurusu olarak kayıtlara geçti.

Aynı zamanda İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Vekili de olan Kemal Güneş’in kurucusu olduğu Günkar Grubu’nun amiral gemisi konumunda olan şirketi Günkar Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd,  Şti. Günkar Tekstil için iflas erteleme başvurusu 7 Kasım’da yapıldı. Başvuru dilekçesinde grup şirketlerinin bin 700 kişiye istihdam sağladıkları belirtilerek yurtiçinde 302 bayinin olduğu ifade edildi.

DEVLER İLE ÇALIŞIYOR

Hugo Boss, Mark and Spencer, Zara, Diesel, gibi dünyaca ünlü markaların örme dış giyim üretiminin yapıldığı vurgulanan dilekçede, mali sıkıntıya düşme nedenlerine de açıklandı. Buna göre, Türkiye ekonomisindeki genel durgunluk, tekstildeki daralma, ihracat yapılan ülkelerde yaşanan sıkıntılar, alacakların tahsil edilememesi nedeni ile kullanılan kısa vadeli krediler şirketi zora soktu. Mali sıkıntıya girilmesine neden olan bir diğer unsurun ise kurlardaki yükseliş olduğuna işaret edildi.

ŞİRKET BORCA BATIK

Şirktin aktifinde 114 milyon 489 bin TL bulunduğuna işaret edilen dilekçede şirket borçlarının 125 milyon 443 bin TL olduğu, şirketin borca batıklık miktarının 11 milyon TL’ye yaklaştığı ifade edildi.

TEDBİR KARARI VERİLDİ

Dosyaya bakan Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi şirketin talebi olan tedbir kararını önceki gün karara bağladı. Şirket hakkında tedbir kararı veren mahkeme kayyum ataması yaptı.




Mahkeme tedbir kararını kısa süre içinde verdi.

 ÜÇ PROFESÖR GÖREVLENDİRİLDİ

Mahkeme, şirket avukatının başvuru dilekçesinde belirttiği şekli ile şirketin borca batık olup olmadığının tespiti için 14 Kasım’da bilirkişilerin şirket merkezine giderek incelemelerde bulunmasını istedi. Mahkemenin belirlediği 3 kişilik bilirkişi heyetinde ise Prof. Dr. Selçuk Öztek, Prof. Dr. Sezayi Dumanoğlu ve  Prof. Dr. Emin Sadi Haluk Sümer yer aldı. Mahkeme şirketin bir sonraki duruşmasının 15 Aralık’ta yapılmasını kararlaştırdı.


Kemal Güneş ve kardeşleri Günkar Tekstil'in temelini 1979'da attı.

SİMİT SATARAK BAŞLADI

Günkar Grubu’nun kuruluşu 1979’a dayanıyor. 10 çocuklu bir ailede icra doğan Kemal Güneş’in, sıfırdan gelerek kurduğu şirket Türkiye’de bir başarı hikâyesi olarak ekonomi çevrelerinde anlatılıyor. İcra memuru bir babanın oğlu olan Kemal Güneş, kendi hayat hikayesini anlatırken, çocukken evde yaptıkları kese kağıdı yapıp sattığını, sonraları Karaköy ve Eminönü’ne sakız ve simit sattığını işaret ediyordu. 1979'da temin edilen bir kaç konfeksiyon makinesinin temin edilmesi ile temeli atılan Günkar, mayo sektöründe yaptığı atılım ile adından söz ettirdi.

'NAKİT SIKINTISI YAŞANIYOR' 
Günkar'ın iflas erteleme talebi, bu yıl içinde tekstil sektöründe yapılan en büyük iflas erteleme talebi olarak kayıtlara geçti. Hey Tekstil, Wenice Kids, Rodi Mood, Bücürük ve Bursa'da kurulu Biesseci iflas ve iflas erteleme kararları ile gündeme geldi. Av. Aslı Erdem Karagöz, gelişmelere ilişkin "Piyasalardaki daralma ve nakit açığı gün geçtikçe artmaktadır. Bu durum tekstil sektörüne de sıçramış durumdadır. İflas erteleme ile şirketlerin büyük kısmı kendilerine bu dar boğazdan çıkış aramaktadır" dedi. Av. Kemal Özdemir ise "Mahkemelerin iflas erteleme davalarında tedbir kararı vermesi sonucu yapılmış olan icra takipleri durur ve davacı-borçlu hakkında işçi ve nafaka alacakları hariç yeni takip yapılamaz. Böylece borçlu haciz baskısı olmadan ekonomik faaliyetlerine devam edebilecek ve kendisini toparlayabilecektir. Bir borçlunun ekonomik faaliyetlerine devam edip alacaklılarına ödeme yapabilir duruma gelmesi hiç kuşkusuz ki alacaklıların da lehine bir durumdur" dedi. (Medyafaresi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder