13 Kasım 2014 Perşembe

Büyük beden tartışması

Calvin Klein’ın son reklamında yer alan ABD’li model Myla Dalbesio’nun 38 beden olmasına rağmen, prestijli moda dergisi Elle tarafından “büyük beden mankeni” olarak tanımlanması tepki çekti.

Markanın “Perfectly Fit” adlı serisinde modellik yapan Dalbesio, daha önce firmayla çalışan kadınlardan daha büyük bedene sahip olmasıyla dikkat çekmişti.

Independent’in haberine göre, “diğer modellerden kesinlikle daha şişman” olduğunu söyleyen Dalbesio, kendini “büyük beden ile normal modeller arasında” görüyor.

27 yaşındaki model, “Reklamda yer almam şaşırtıcı çünkü daha kilolu bir kadınım. Şu an sektördeki en kilolu ben değilim ama Calvin Klein’ın daha önce çalıştığı isimlerden daha kiloluyum ve bu gerçekten gözümü korkutuyor” dedi.

Elle’in Twitter’da Dalbesio’yu “büyük beden” olarak tanımlamasının ardından birçok kullanıcı dergiye tepki gösterdi. Kullanıcılar, 1.80 boyundaki Dalbesio’nun sahip olduğu 38 bedenin “sağlıklı olduğuna” dikkat çekti.

Dalbesio, ‘9 yıldır moda endüstrisi içinde çalışıyorum. Ve yerimi buldum: tam ortasındayım…

Ne şişman, ne de zayıf… Böyle olmayı seviyorum, sağlıklıyım ve 38 bedenim’ diyor.

Büyük beden meselesinin daha dumanı üzerindeyken, Vogue en son yaptığı sutyen çekimlerinde Ashley Graham, Danielle Redman, Inga Eiriksdottir, Julie Henderson, and Marquita Pring gibi birbirinden güzel büyük beden modelleri kullanarak dikkatleri çekti.

Cass Bird'ün yaptığı çekimlerde 'eğer vücudunuza tam oturuyorsa kenarlarından kesmeye gerek yok, neden harika görünmesin?' ifadeleri kullanıldı.

İşte Vogue çekiminden çarpıcı kareler...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder