12 Şubat 2015 Perşembe

Bir Türk ilk kez bunu başardı

Dünyanın saygın basın fotoğrafı yarışmalarından biri olan 'World Press Photo 2014'te ilk kez bir Türk foto muhabiri haber fotoğrafı kategorisinde iki ödül birden aldı.

AFP Türkiye foto muhabiri Bülent Kılıç, Berkin Elvan protestolarında çektiği 'Gözaltındaki Liseli Kızın Korku Dolu Anları' fotoğrafıyla birincilik ödülünün sahibi oldu.

Kılıç aynı kategoride üçüncülük ödülünü Kobani’de koalisyon güçlerinin IŞİD militanlarının bulunduğu tepeyi bombaladığı anı gösteren fotoğrafıyla kazandı.


TIME DA EN İYİ FOTO MUHABİRİ SEÇMİŞTİ
Birinciliği kendi fotoğrafından çok Türkiye'den bir karenin elde etmesine mutlu olduğunu söyleyen 36 yaşındaki Bülent Kılıç, ödülünü Nisan ayı içinde Amsterdam’da düzenlenecek törenle alacak.

Bülent Kılıç 2014 yılında da Time dergisi ve The Guardian tarafından yılın foto muhabiri seçilmişti.

Yılın en iyi fotoğrafı ödülü ise Danimarkalı Mads Nissen'in oldu. Amsterdam merkezli yarışmanın seçici kurulu, Nissen'in Rusya'da eşcinsellikle ilgili bir çalışma kapsamında çekilen fotoğrafının birinciliğe, Çinli Ronghui Çın'ın ülkesinde çektiği fotoğrafın ikinciliğe ve İtalyan Fulvio Bugani'nin Endonezya'da çektiği fotoğrafın üçüncülüğe layık görüldüğünü açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder