2 Şubat 2015 Pazartesi

Tüm Türkiye'den kutu kutu 'anne sütü' gidiyor.

Edirne’nin Keşan ilçesinde beyincik kanserine yakalanan İsmet Polat Can'ın kan değerleri 'anne sütü' ile yükseldi. Olayı duyan birçok anne ise sütlerini Edirne'ye yolladı.

Yaklaşık 9 ay önce baş ağrısı sonucu gittiği hastanede beyincik kanseri teşhisi konulan 19 yaşındaki İsmet Polat Kaşıkçı, hastalıktan kurtulmak için alması gereken kemoterapi tedavisini kan değerleri düşük olduğundan dolayı alamadı. Annesi ise "anne sütünün" faydalı olabileceğini ve kan değerlerini yükseltebileceğini öğrendi. Bunun üzerine anne sütünü denemek için arayışa geçti.


"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN SÜT GELDİ"

İsmet Polat Kaşıkçı’nın annesi Türkan Kürklüoğlu, Kaşıkçı’nın durumuyla ilgili haberlerin çıkmasının ardından Türkiye’nin bir çok yerinden anne sütü göndermek isteyen kişilerin kendisini aradığını söyledi. Bir özel ilaç firması aracılığıyla çok sayıda anne sütünün dondurulmuş olarak kendisine gönderildiğini söyleyen Kaşıkçı, telefonlarının da susmadığını, her gün çok sayıda kişinin anne sütü göndermek için kendisini aradığını ifade etti.

"TÜM ANNELERE TEŞEKKÜR EDERİM"

Kürklüoğlu, "En az 300-400 tane telefon aldım. Anneler bu konuya çok duyarlı. Babalar, hatta dedeler bile döndüler bize. Gönderen bütün herkes anne sütü poşetlerine koyarak ve dondurarak göndermişler. Tüm annelere, anne duygusuyla benimle empati kurup yaşayan herkese çok teşekkür ederim. Çok güzel talep geldi. 3 günden beri oğluma verebildiğim kadar süt veriyorum" dedi. İsmet Polat Kaşıkçı da kendisine gönderilen sütler nedeniyle mutlu olduğunu ifade ederek, "Herkese çok teşekkür ederim" dedi.


"BİLİMSEL DEĞİL"

Habertürk'ten Sorel Dağıstanlı'ya konuşan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı Prof. Şuayip Yalçın ise, anne sütünün kan değerlerini yükselttiğine dair bilimsel bir kanıt olmadığını söyledi. Yalçın, “Sadece ‘Acaba?’ dedirten bazı çalışmalar var, ama tedavi edici olduğuna dair klinik bulgu yok. Doktorlar da önermiyor zaten” dedi. Prof. Gökhan Demir ise “Anne sütüyle ilgili böyle bir spekülasyon var son dönemde, pek çok hastamızdan duyuyoruz. Ama bilimsel bir veri yok” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder