28 Mart 2016 Pazartesi

İçinde yüzülebilen lokanta: İzaka

Park Otel projesinde üst üste o kadar çok hata yapıldı ki sonunda bunların toplamı kent hayatı için hayırlı bir şeye neden oldu: İzaka... Üç yanlışın bir doğru yaptığı lokanta.




Yanlış... Bedrettin Dalan Park Otel projesine hiç onay vermemeliydi. Bina yarıya yükseldikten sonra durdu. Eski 18 katlı temel üzerine şimdiki yeni otel monte edilmeye çalışıldı.  Yanlış... Aslında terastaki restoran projesinde havuz falan olmaması gerekiyordu. Ama baktılar alan geniş, fena da durmuyor, “Kalsın böyle” dediler, havuz iptal edilmedi.   Yanlış... İzaka, Japonca değil Osmanlıca bir kelime. ‘Zevk’ kökünden türemiş; ‘tattırma, lezzet hissettirme’ gibi anlamlara geliyor: İsteyene ocakbaşında kebap, isteyene barda suşi... Doğru...  Sonuçta binanın terasında öyle güzel bir mekân ortaya çıkmış ki bir restorandan ziyade, Boğaz’ın kıyısında 4 bin 500 metrekarelik havuzlu bir beach club gibi. Bu öyle bir beach club ki gündüz havuzunda yüzerken ya da gece Claude Challe, Stéphane Pompougnac gibi DJ’lerle partilerken SPA’da masaja ışınlanmak, bir asansör mesafesi.  
BEŞ SORUDA İZAKA

NE:
 Bir et, bir balık, bir suşi restoranı ve bir barın birleşmesinden oluşuyor. Hangisine oturursanız oturun, diğerlerinin mönüsünden sipariş verebiliyorsunuz. 
NEDEN: Öyle bir manzarası var ki kendinizi bir terasta değil, Boğaz’dan geçen dev bir cruise gemisinin güvertesinde hissediyorsunuz. 
NE ZAMAN: Haftanın her günü 11.00-02.00 açık. En güzel vakti, güneşin Tarihi Yarımada’nın arkasından denize gömüldüğü akşamüstü saatleri.  
NEREDE: Gümüşsuyu’nda, Alman Konsolosluğu’nun yanındaki CVK Bosphorus otelinin teras katı. Giriş otelin lobisinden. (0212) 377 88 88
NASIL: Manzara 5 yıldız, Yemekler 4,5 yıldız, Dekorasyon 3 yıldız, Servis 2,5 yıldız 
 
Ah Belinda! Modellik yapmak için İstanbul’a gelen Meksikalı Belinda Romano’ya göre, diğer müşteriler yemek yerken yüzmek biraz tuhaf ama ilk birkaç dakikadan sonra yüzen de bakan da alışıyor.
SEVDİM: Üstünün açılabilmesini... 1 Mayıs’tan itibaren çatılar fora!
SEVMEDİM: Bu kadar büyük olmasını... Garsonun çay getirmesi 10 dakika

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?
** Etiler Recrea’da bugün ve yarın beyinlere format atılacağını... Barış Muslu’nun yapacağı beyin formatlama seanslarının 1300 lira olduğunu... (Kim bilir benimki ne kadar tutar?)
**  İstanbul’daki hip hop’çıların bugün Küçükçiftlik Park’ta buluşacağını... Türkiye’nin en iyi break dance’çilerinin Japonya’daki finale gidebilmek için kapışacağını... (Katılsam mı?)
** Mecidiyeköy USLA’da bugün 145 liraya makaron kursu verileceğini... Öğrenilecek çeşitler arasında antepfıstıklı da olduğunu... (Uff canım çekti, iş çıkışı La Duree’ye mi uğrasam?) 
40 TL: Duman’ın salı akşamı Zorlu’daki konserine öğrenci bilet fiyatı

Bu akşam sen neredesin: Kaan Tangöze Uşak’ta Güvercin Park’ta, Teoman İzmir Ooze Venue’de, Can Bonomo Eskişehir SPR Pub’da, Selami Şahin Samsun Grand Sheraton’da, Halil Sezai Kartal Beyrut Performance’ta... 
Savaş ÖZBEY- Fotoğraflar: Emre YUNUSOĞLU / Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder