1 Mart 2016 Salı

Termal suların şifa verdiği 6 hastalık

Diyabetten karaciğer hastalıklarına kadar pek çok hastalığa iyi gelen termal kaplıcalar, her geçen gün daha çok tercih ediliyor

Bu sene tatilinizin bir kısmını sağlığa ayırabilirsiniz. Aylardır zihnimize ve bedenimize saldıran yorgunluk, stres, yoğun çalışma temposu, kötü beslenme gibi unsurlar, sebebini anlayamadığımız sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden önce doktorunuza danışın sonra da doğal kaynaklardan faydalanabileceğiniz bir tatil ayarlayın.

Wellness Park Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıfat Coşkuner, termal suların iyileştirici özelliğini ve hangi hastalıklara iyi geldiğini anlattı.

TERMAL KAPLICA SULARININ İYİ GELDİĞİ HASTALIKLAR

Karaciğer hastalıkları: Kronik döneme geçmiş ve kronikleşmiş karaciğer hücresel iltihabi hastalıklarda termal kaplıcaları yararlı bir tedavidir. Çocuklardaki bağırsak gelişimi bozukluğu ile karakterize Coliaki sendromunda olumlu sonuç alınır. Karaciğer hücrelerinin hepatitten korunmasında, hepatit sonrası tedavisinde, kaplıca kürü genel etkisi ile karaciğerin hücrelerinin hayati fonksiyonlarını uyardığı gibi banyo suyunun ısısı, deriden geçen ionlarının doku enzimlerinin aktivasyonlarını hızlandırması söz konusudur.

Safra yolları ve kesesinin yetersizlikleri ve kronik iltihaplarında da termal kaplıcalarının olumlu etkisi vardır.

Mide ve Bağırsak Hastalıkları: Hipoasidite ve hiperasiditeye bağlı hazımsızlık şikayeti olanlar termal kaplıcalarından yararlanırlar. Kronik Gastrit, nezlevi bağırsak iltihapları, kronik enterit, spastik kolit, asabi kaynaklı kabızlıklar, bağırsak parazitleri, bağırsak salgısı ve safra yetersizliği ile sindirim bozukluğuna bağlı ishaller ve hemoroidlerde , özel uygulama yöntemleri ve içme kürleri ile birlikte faydalıdır.

Beslenme- Metebolizma Hastalıkları: Dengesiz beslenme sonucu ortaya çıkan şişmanlıkta da termal kaplıcaları faydalıdır. Şişmanlığın komplikasyonları olan artrozik şikayetleri tedavi eder, mide, bağırsak, karaciğer ve böbrek fonksiyonları düzenlenir.

Diyabet hastalıkları: Diyetle veya ağızdan antia-diabetik ilaçlarla kan şekeri düzenlenmiş, şişman veya yaşlı diyabeti, dışarıdan insuline gerek duyulmadığı dönemlerde termal kaplıcalarından istifade eder. Banyo ve içme kürleri ile kan şekeri düşer.

Böbrek Hastalıkları: Kronik nefrit, kronik sistit ve kronik prostatitte ve böbrek taşlarında faydalıdır. İçme kürleri, lokal kompreslerle banyolar, özellikle böbrek taşlarında en uygun tedavi yöntemidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder