3 Eylül 2019 Salı

Kemer Gezilecek Yerler

Antalya'nın en büyük ilçelerinden biri olan Kemer; Beldibi, Göynük, Kiriş, Çamyuva ve Tekirova'dan oluşan sahil şeridinin ortasında yer alıyor. Kemer, köklü tarihi ve doğasının zenginliğiyle Antalya'nın en popüler tatil yerleri sıralamasında birinciliği kimseye bırakmıyor.

Gerek tarihi gerekse doğal güzellikleriyle oldukça rağbet gören Kemer, Antalya merkeze 42 kilometre mesafede yer alıyor. Deniz, kum ve güneş üçlüsüyle misafirlerini ağırlayan belde, çevresindeki dev tatil köyleri ve irili ufaklı birçok otel ile herkesin konaklama ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte.

Kemer'e Tatil İçin Ne Zaman Gidilir?
Masmavi denizi ve muhteşem plajlarıyla Kemer, yaz tatili için Türkiye'nin en güzel beldelerinden biri. Akdeniz'de yer almasının verdiği avantajla, Kemer'de tatil sezonu oldukça uzun sürüyor. Havaların ısınmaya başladığı nisan ayından ekim ortasına kadar Kemer'de denize girebilir, tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Her Şey Dahil Kemer Otelleri
Kemer, eşsiz doğası ve muhteşem plajlarıyla her yıl yüz binlerce misafir ağırlıyor. Birçoğu Ultra Her Şey Dahil ve Her Şey Dahil konseptiyle hizmet veren Kemer Otelleri, bu lüks seçeneklerin yanı sıra daha ekonomik alternatifler sunan pansiyonlar, bungalovlar ve moteller arasından da seçim yapmak mümkün.

Kemer Otelleri arasından Ultra Her Şey Dahil, Her Şey dahil gibi kapsamlı konseptleri tercih ederek gün boyu zengin ikramlar ve sınırsız içecek gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz. Çıralı pansiyonlarında ya da ağaç evlerinde Sadece Oda ya da Kahvaltı Dahil konaklayarak bütçenizi daha fazla gezmek ve yeni restoranlar, kafeler denemek için kullanabilirsiniz.

Kemer'e Nasıl Gidilir?
Kemer'de tatil planı yapmaya karar verdiğiniz andan itibaren ilk yapmanız gereken Antalya uçak bileti fiyatlarına da göz atmak. Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e gitmek için havalimanında bulunan araç kiralama ofislerinden araba kiralayabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarıyla daha ekonomik ulaşım seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Ayrıca birçok özel şirket de Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e shuttle servisleri sağlıyor.

Antalya Havalimanı ile Antalya şehir merkezi arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 600 ve 800 hat numaralı otobüsleri ile ulaşım da sağlayabilirsiniz, şehir merkezinden Kemer'e minibüslerle gitmek mümkün.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerin yanı sıra Türkiye'nin her yerinden Kemer'e otobüs ile ulaşım sağlanabiliyor. İstanbul'dan Kemer'e otobüs ile yaklaşık 12 saatlik bir yolculukla varılıyor. Direkt Kemer'e ulaşamadığınız durumlarda ise Antalya Terminali'ne gelerek, buradan Kemer'e giden ulaşım seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Kemer'de Görülecek Doğal Güzellikler
Kemer'in mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerinden birkaçı ise şunlar:

Göynük Kanyonu
Kemer'in popüler gezilecek yerlerinden olan ve safari turlarının düzenlendiği kanyon, Göynük merkezine 15 km mesafede yer alıyor. Yaklaşık 4,5 km'lik bir etabı olan ve dünyanın en iyi trekking parkurlarından Likya Yolu'nun büyük bir kısmını da içinde barındıran Göynük Kanyonu'nda, trekking yapmak mümkün. Serinlemek isteyenler için bölgede pek çok doğal havuz ve gölet de yer alıyor. Adrenalin severler için de kanyon içerisinde paintball oynayabilecekleri alanlar bulunuyor.

Kaya Sığınakları
Kıyıdan 100 metre içeride, 25 metre yükseklikteki kaya sığınağı, küçük insan gruplarının barınabileceği iki bölümden oluşuyor.

Paris Batığı
Kemer'de sualtı dalışı yapmayı planlıyorsanız; dünyanın en iyi dalış noktaları arasında gösterilen Paris Batığı'nı mutlaka görmelisiniz. Birinci Dünya Savaşı sırasında batan Fransız savaş gemisi, Kemer Yat Limanı'na yakın mesafede yer alıyor. Sünger ve mercanlarla kaplı olan 65 metre uzunluktaki batığı görebilmek içinse iyi bir dalgıç olmanız gerekiyor.

Chimera (Yanartaş)
Çıralı'da bulunan ve 250-300 metre kadar yükseklikteki kayaların kendi kendilerine yanmasıyla sürekli görünüm değiştiren Chimera (Kimera), Anadolu Mitolojisi'nde de oldukça geniş bir yere sahip. Kemer'de gezilmesi gereken yerlerin başında yer alan Yanartaş'a yakın mesafedeki otel ve pansiyonlarda konaklama yapmak da mümkün.

Adrasan Plajı
Kemer'de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelen Adrasan Plajı, 2 kilometre uzunluğuyla ve tüm koyu çevreleyen yeşillikleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Türkiye'nin güney ucundaki son nokta sayılan bölge, huzuru arayanların yanı sıra Kemer'de dalış yapmak isteyenler için de ideal.

Tahtalı Dağı
Tahtalı Dağı, Antalya Körfezi'nin kuzey-güney paralelinde uzanan ve aynı adla anılan Tahtalı Dağları'nın en büyük üyesi olarak dikkat çekiyor. Olimpos Teleferik ismiyle de bilinen Tahtalı Dağı Teleferiği ile zirveye çıkarak manzaranın tadını çıkarabilir, Tahtalı Dağı'nda dağ yamaç paraşütü yaparak unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Phaselis (Faselis) Plajı
Kemer'e 15 km mesafede ve deniz yoluyla da ulaşılabilen kent; kuzey, güney ve askeri liman olarak anılan üç limandan oluşuyor. Phaselis'in güneybatısında yer alan Helenistik Dönem'e ait surlar kısmen ayakta duruyor. Olimpos Beydağları Milli Parkı'nın sınırları içerisinde yer alan antik kentin koyu ise serinlemek isteyenler için ideal. Muhteşem bir sahile ve denize sahip olan koy, sığ ve kumlu yapısıyla özellikle ailesiyle birlikte tatil yapanların vazgeçilmezleri arasında…

Beldibi
İrili ufaklı otelleri ile önemli bir turizm merkezi olan Beldibi, konaklama olanaklarıyla dikkat çekiyor. Toroslar'ın eteğinde yeşille mavinin en güzel buluşmasına tanık olacağınız belde, su altı dünyası ile de dalış yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Tekirova
Antalya'nın en önemli turistik beldelerinden biri olan Tekirova'da, çam ormanlarının içinde yer alan 500-600 senelik çınar ağaçlarını, portakal, limon, mandalina ve nar bahçelerini görmek mümkün. Bölge, Antalya kıyılarının en güzel sahillerine de ev sahipliği yapıyor. Özellikle yazın ortasında bile serin olan deniz suyuyla dikkat çeken bölgede lüks otellerden pansiyonlara kadar pek çok konaklama seçeneği bulmak mümkün.

Olympos
Caretta Caretta'ları ile meşhur olan Olympos, sahip olduğu tarihsel değerleriyle de dikkat çekiyor. 3200 metrelik sahiliyle bütünleşen muhteşem doğası bölge ziyaretçilerine enfes bir tatil sunuyor.

Tarihinin Helenistik Döneme kadar uzandığı bölgede gezip görülecek pek çok mekan bulunuyor. Olympos Sahili, trekking parkurları ve Yanartaş ise bunlardan birkaçı… Bölgede lezzet avcıları için de pek çok seçenek bulunuyor. Tereyağında alabalık ise bu lezzetler arasında en iddialı olanlardan.

Kemer'de Gezilecek Tarihi Yerler
Phaselis (Faselis) Antik Kenti, Ören Yeri ve Müzesi
Olimpos Antik Kenti
Yanartaş, Çıralı
Beldibi Mağarası
Folklorik Yörük Parkı
Idyros Antik Kenti
Selçuklu Av Köşkü
Kemer'de Yapılacak Şeyler
Batı Toroslar'ın eteğinde 52 kilometrelik bir sahil şeridi boyunca uzanan Kemer, yemyeşil ormanları doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Kemer'de hem doğayla iç içe huzurlu bir tatil yamak isteyenler hem de dalış, ATV Safari, Cip Safari ya da trekking gibi aktivitelere katılmak isteyenler için Kemer'de yapılacak şeyler listesinin bir sınırı yok. Kemer çevresindeki Olimpos'ta belirli dönemlerde nesli tükenmekte olan caretta carettaları görebilirsiniz. Meşhur Likya Yolu'nun büyük bir kısmının yer aldığı Göynük Kanyonu'nda ise sıra dışı keşiflere çıkabilirsiniz.

Kemer sualtı dalışı turlarına katılarak batıkları görebilir ve rengarenk deniz canlılarının yaşamlarına daha yakından inceleyebilirsiniz. Tahtalı Dağı'na Olimpos Teleferiği ile çıkabilir; buradan yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

Kemer'de Alışveriş
Kemer Çarşı'da belli başlı markaların ürünlerinden, geleneksel hediyeliklere kadar pek çok seçenek mevcut. Turistik eşya mağazalarında seramik biblolar, deri cüzdanlar, çeşitli reçeller, magnetler, taştan oyulmuş mücevher kutuları ve kristal ev eşyaları bulunabiliyor. Ayrıca merkezdeki alışveriş merkezlerinin pek çoğunda deri ürünler bulmak da mümkün.

Kemer Gece Hayatı
Kemer, Antalya'da gece hayatının en renkli yaşandığı beldelerden biri. Canlı müzik dinlenebilen mekanlardan, dans gösterileri sunan gece kulüplerine kadar birçok seçenek Kemer tatilinde sizi bekliyor. Kemer Barlar Sokağı'nın eğlence konusundaki ünü Kemer'in sınırlarını aştığından Antalya'ya tatile gelen pek çok ziyaretçi eğlence için Kemer'deki eğlence mekanlarını tercih ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder