13 Aralık 2014 Cumartesi

Kızlar zayıflasın diye bağırsaklarını aldırıyorlar...

Dünya güzellik kraliçesi şampiyonu Venezuela’da kraliçe adaylarını yetiştiren okullarda boy uzatmak için hormon takviyesi uygulandığı, genç kızların zayıflamak için bağırsaklarını aldırdığı ortaya çıktı.

Uluslararası güzellik yarışmalarında toplam 21 kez birincilik elde eden Venezuelalı kadınların acı dolu sırları ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesi, ülkedeki ‘güzellik fabrikalarını’ ziyaret ederek çarpıcı detaylar aktardı. Başkent Caracas’ta yüzden fazla ‘güzellik fabrikası’ mevcut. Bu okullardan biri olan Belankazar Akademisi’nde yaşları 5 ile 29 arasında 600’den fazla kız “kraliçe” olmak için bir dizi operasyon ve eğitimden geçiriliyor.

Aylığı 25 $
Genellikle yoksul ailelerin, zenginliğe giden yol olarak gördükleri bu okullarda 8 yaşındaki kızlara hormon takviyesi yapılarak boyları uzatılıyor. 12 yaşındakiler popo büyütme ameliyatı olurken 16 yaşındakiler bağırsaklarını aldırıp zayıf kalıyor ve memelerine silikon taktırıyor. Okullarda zayıf kalmanın başka yolu da dile plastik bir madde yapıştırıp katı gıda tüketirken acı çekmek. Aylık geliri 50 dolar olan aileler borç para alıp ayda 25 dolar ücreti olan bu okullara kızlarını göndermekten çekinmiyor. (milliyet)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder