30 Aralık 2014 Salı

Yılbaşında kaç gün tatil? 1 Ocak resmi tatil mi?

Yılbaşı tatili kaç gün olack? 01 Ocak 2015 Perşembe günü resmi tatil mi? Yılbaşı tatili resmi olarak mı tatil yoksa idari olarak mı? 1 Ocak bankalar açık mı kapalı mı ? Öğretmenlere ek ders ödemesi yapılacak mı? Yılbaşında hava durumu nasıl olacak? İşte tüm bu soruların cevabı...

2015 yılına girmeye kısa bir süre kaldı. 2015 yılına girmeden geçireceğimiz son gece 31 Aralık 2014, Çarşamba gününe denk geliyor. Her yıl olduğu gibi bu sene de memurların, öğrencilerin, çalışanların aklında 31 Aralık 2014 tatil mi sorusu dolaşmakta.

Yılbaşına sayılı günler kala çalışanların kaç gün tatil yapacağı da belli oldu. 2014'ün son günü olan 31 Aralık, Çarşamba'ya denk geliyor. Normalde 1 gün olan resmi Yılbaşı tatili bu yıl 1.5 güne çıkabilir.

Resmi tatil 1 gün sonrası olduğu için yılbaşının tek tatil günü bugün olacak. Ancak resmi tatil olmadığı halde bu yıl da pek çok iş yerinde 31 Aralık öğleden sonra yarım gün izin uygulamasına gidilmesi bekleniyor. Buralarda çalışanlar 1.5 gün izin yapmış olacak. Yeni yılda tatilin en şanslıları ise cuma gününü izin alarak eski yılın son yeni yılın ilk tatilini 4.5 güne uzatanlar olacak.

EK DERS ÖDEMELERİ
Yılbaşı tatili ile ilgili eğitimcileri ilgilendiren bir diğer husus da ek ders ücretleri. Resmi tatil günlerinden olan 1 Ocak yılbaşı tatilinde maalesef ne idarecilere ne de öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmayacak.

31 ARALIK 2014 – 1 OCAK 2015 BANKALAR AÇIK MI?
31 Aralık 2014 Çarşamba yani yılbaşının arefesinde tüm kamu kurumlarının açık olduğu gibi bankalar da açık olacak. Ancak 1 ocak 2015 perşembe resmi tatil olduğu için bankalar kapalı olacaktır. İşlemlerinizi bu hususta gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

YILBAŞINDA HAVA DURUMU
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, son yıllarda Doğu illeri dışında Türkiye'nin yeni yıla karla giremediğini ancak bu yıl Ankara, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli gibi illerde kar yağacağı tahmininde bulundu. Ancak yetkililer, kar yağışının İstanbul merkezinde değil, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi yüksek kesimlerinde olacağı açıklaması yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder