2 Aralık 2015 Çarşamba

Saç tokası yüzünden az daha ölüyordu!

ABD'de bir kadın bileğine taktığı saç tokası nedeniyle az daha ölüyordu!

Dünyanın hemen her yerinde uzun saçlı kadınların en çok kullandığı şeylerden biri lastik tokadır. Ancak yaşadıklarından sonra ABD’li  Audrey Coop bir daha asla lastik saç tokası kullanmayabilir çünkü saç tokası yüzünden az daha hayatını kaybediyordu. Nedeni de saç tokasını pek çok kişinin yaptığı gibi kullanmadığı sırada bileğine geçirmek

Wilky News kanalına konuşan Audrey, taşınma sırasında kolunda kırmızı bir şişkinlik gören Audrey, bunun bir böcek ısırığı olduğunu düşünmüş.  Ancak şişliğin nedeninin tokadaki bakterilerden kaynaklanan irin dolu bir apse olduğu ortaya çıkmış.

3 FARKLI TÜR BAKTERİ

Doktor kistin temizlenmesi için Audrey’e antibiyotik vermiş ancak şişlik büyümeye devam etmiş. Bunun üzerine Audrey hastaneye giymeye karar vermiş. Hastanede kolunun üç tür bakteri ile enfekte olduğu söylenmiş.

ACİL AMELİYAT

Acilen ameliyata alınan Audrey’in kolundaki apse boşaltılmış. Neyse ki Audrey şanslıymış ve enfeksiyonların kan zehirlenmesine yol açmamış.  Septisemi yani kan zehirlenmesinin belirtileri ateş, şok, ayakta duramayacak kadar halsizlikle birlikte kan basıncının ansızın düşmesidir. Hasta kendini çok kötü hisseder, komaya girer ve ölebilir.

Enfeksiyonlar, bileğine taktığı saç tokasının bakterileri derinin üstünde hapsetmesi nedeniyle olmuş. Bakteriler gözenekler ve kıl köklerinden kana karışarak ciddi enfeksiyonlara açmış ve ameliyat alınmasını gerektirecek kadar irin oluşmuş. Dersini alan Audrey bir daha bileğine toka takmamaya dikkat edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder