21 Şubat 2016 Pazar

Evlenirken bir çocuk okutmak ister misiniz?

Evlilik gibi hayırlı bir işe bir de iyilik yaparak başlamaya ne dersiniz? Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile çalışan bir grup gönüllü ve profesyonel fotoğrafçı evlilik fotoğraflarınızı çeksin, karşılığında ödeyeceğiniz 1500 lira bir çocuğun okumasına yardım etsin.

Savaş Çıkrık, Ceren Akdağ ve Cahan Azer işinde gücünde üç kafadar. Ortak noktaları fotoğrafa olan tutku, sokak hayvanlarına olan düşkünlük, bir de iyilik peşinde koşturmak. Bir gün kafa kafaya verip “Ne yapalım da bu sokak hayvanlarına yardım edelim” diye düşünürlerken ‘Doyuran Kareler’ projesi çıkmış. Çekecekleri düğünfotoğraflarının karşılığında evlenecek çiftlerden 1500 lira bağış talep ederek topladıkları paranın tamamıyla 20 tondan fazla mamanın Türkiye’nin dört bir yanındaki sokak hayvanlarına gitmesini sağlamışlar. Şimdi Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte ‘Okutan Kareler’ projesine başladılar. TOG’a 1500 lira bağış karşılığında evlenmeye karar veren çiftlerin fotoğraflarını çekiyorlar. Bu da bir çocuğun bir yıllık burs miktarına denk geliyor. Yani özetle en mutlu gününüzün fotoğraflanması için ‘Okutan Kareler’ ekibiyle anlaşırsanız hem çok güzel düğün fotoğraflarınız olacak hem de okumak için desteğe ihtiyaç duyan bir çocuğu da mutluluğunuza ortak etmiş olacaksınız.

İSTEYEN BİZE KATILABİLİR

Projenin İstanbul’la ve birkaç fotoğrafçıyla sınırlı olmadığını belirten Çıkrık, Sokak hayvanları için yürüttüğümüz ‘Doyuran Kareler’ projesi için Beyrut’a bile gittik. 30’dan fazla çifti çektik ve yarısından fazlası İstanbul dışındaydı”diyor.Projeyi yürüttükleri arkadaşlarıyla birlikte başka iş dallarında çalışıp hayatlarını kazandıkları, bu nedenle zaman zaman yoğunluk yaşadıklarını anlatan Çıkrık, “Bize katılmak isteyen fotoğrafçı arkadaşlara kapımız açık” diyor. 

NASIL YAPARIM?
Savaş Çıkrık 

** Web adresi, telefon, e-mail veya sosyal medya üzerinden ‘Okutan Kareler’ gönüllülerine ulaşmanız gerekiyor. 
** Projeyi tüm ayrıntılarıyla birinci ağızdan dinledikten sonra sizden karar vermeniz istenecek. 
** Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın banka hesabına ön ödeme olarak bir miktar bağış yatırmanız gerekecek. Böylece kesin rezervasyonunuz yapılmış olacak. 
** Bundan sonraki adım, yüz yüze tanışarak çekimin gününü ve ayrıntılarını belirlemek olacak. Sonra belirlenen konsept çerçevesinde tüm gün birlikte geçirilerek çekimler tamamlanacak.

Okutan Kareler hesapları ve iletişim bilgileri 
WEB: okutankareler.com
MAIL: iletisim@okutankareler.com
TEL: (0532) 415 85 08

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder