31 Ekim 2014 Cuma

Gerçekten hızlı yaşayıp genç ölüyorlar!

Avusturalya'da yapılan bir araştırmaya göre rock müzisyenlerinin yaşam mottosu olan 'Hızlı yaşa genç öl' felsefesinin gerçeği yansıttığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre müzisyenler, toplumun geneline kıyasla 25 yıl daha erken ölüyor.

Avusturalya'daki Sidney Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre şarkıcılar, toplumun geneline kıyasla 25 yıl daha erken ölüyor. Araştırma kapsamında 1950'den başlayıp günümüze kadar hayatını kaybeden 12 bin 665 müzisyen incelendi. Sonuçlarda bir müzisyenin kazayla hayatını kaybetme oranının normal bir insana göre 5-10 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. Erkek müzisyenlerin yaşam ömrü ortalama 55-60 yıl iken; kadın müzisyenlerde de 60 olarak açıklandı. Elvis Presley 42, Amy Winehouse 28, Michael Jackson 51 yaşında hayata veda etmişti.


Elvis Presley son yıllarında yeme hastalığına yakalanmıştı. Bir gece banyosunda kusarken hayatını kaybetti. Doktoru, ölümüne kalp yetmezliğinin neden olduğunu söyledi. 42 yaşındaydı.

Araştırmayı yapan gruptan Profesör Dianna Kenny, "Pop müzik dünyasında her şeyin yolunda gitmediğine dair kesin kanıtlarımız var" dedi. Sonuçlara göre bir müzisyenin intihar etme olasılığı, normal bir insana kıyasla 2-7 kat daha fazla. Cinayete kurban gitme ihtimali ise, 8 kat daha yüksek.

'27 YAŞ' TESADÜF MÜ?

Müzik dünyasında efsane olmuş isimlerin çoğunlukla 27 yaşında intihar etmesi geçtiğimiz yıllarda sıkça irdelenen konulardan biriydi. 2011 yılında Quensland Üniversitesi'nin yaptığı incelemeye göre rock yıldızlarının aynı yaşta intihar yolunu seçmeleri tamamen tesadüf olarak nitelendirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder