20 Ocak 2016 Çarşamba

Bebeği uyutmak için ne yapmalı?

Yeni annelerin en büyük problemi kuşkusuz uykusuzluktur. Sürekli bölünen uykular, gece ağlamaları, bazen saatler süren uyutma çabaları anneleri çok etkiler. Ancak son zamanlarda sosyal medyada gösterilen bazı videolarda bebeklerin kolayca uyutulduğu görülüyor.
Görüntülerin bir tanesine kucakta duran bebeğin yüzü, başı ve ensesi okşandıktan sonra bebeğin kısa sürede uyuduğu görülüyor. Bir başka videoda ise doktor küçük bebeği çok kısa sürede sakinleştirmenin farklı yöntemini gösteriyor. 
"BEBEKLER İÇİN EN ÖNEMLİSİ TENSEL TEMAS VE GÜVEN DUYGUSU" 
Peki, bu yöntemler gerçekten işe yarıyor mu? Eğer yarıyorsa nedeni ne? Bunun cevabını İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nden çocuk hastalıkları ve sağlığı uzmanı Dr. Başak Namdar Çelikkan veriyor:
"Bebeklerin kendilerini güvende hissetmeleri için, aslında en önemli nokta tensel temastır. Hem anne hem de bebekler için önemli bu dokunuşlar bir yandan anne sütünün verimi arttırırken diğer yandan da bebek için en güven verici temas şeklidir.Dokunmak, okşamak, masaj yapmak bebeğinizi rahatlatırken, gaz sancılarına da iyi gelecektir.Uyku için en önemli öncelik bebeğin herşeyden önce kendisini güvenli hissetmesini sağlamaktır. Belki ilk başlarda elini tutmak bile kademeli olarak uyku öncesinde uykuya geçişin en kolay yanı olacaktır."  (Buse Özel / Hürriyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder