28 Ocak 2016 Perşembe

Üsküdar'ın yüzünü güldüren Erdemliler Dayanışması Derneği

"Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene..." Yunus Emre'ye ait bu sözler, İstanbul Üsküdar'da bir iyilik hareketinin de sloganı oldu. Erdemliler Dayanışması Derneği, civarda yaşayan evsizlerin hayatını bu soğuk kış günlerinde bir nebze olsun kolaylaştırmaya çalışıyor.

Erdemliler Dayanışması Derneği, geçtiğimiz yıl Erkan Alaca ve birkaç arkadaş tarafından kurulmuş. Zeynep Kamil Mahallesi'nde bulunan derneğin binası, aynı zamanda evsizler için bir sığınak vazifesi görüyor.
Misafirhanede 8 kişilik bir yatakhane bulunuyor. Bunun yanı sıra isteyenler sabahları buraya gelip duş yapabiliyor, kahvaltı edebiliyor.
36 yaşındaki Alaca, CNNTürk'e yaptığı açıklamada, her sabah 15 civarında misafir ağırladıklarını belirterek, "Sadece evsizler değil. Bazen üniversite öğrencileri de gelip duş alabiliyorlar. Herkese açık kapı, ayrım yok. Din, dil, ırk ayırmıyoruz" diye konuşuyor.
Daha fazla kişiye yardım eli uzatmak istediklerini belirten Alaca'ya destek olmak isteyenler için derneğin sosyal medya hesaplarında gerekli direktifler de mevcut...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder