25 Ocak 2016 Pazartesi

Türkiye'nin en iyi 10 pizzacısı

Savaş zamanında İtalyan kadınların bulabildikleri malzemeleri hamurun üstüne koyarak yaptığı pizzanın sonradan dünyayı kasıp kavuracağını kim bilebilirdi ki? Bugün bırakın İtalya’yı bütün dünya pizzacılarla dolu. Peki bunca alternatif arasında en iyileri hangileri?

1) GÜNLÜK VE TAZE SOSLAR: MİSS PİZZA İSTANBUL  

Klasik pizza, vejetaryen, vegan ve deniz ürünlülerin olduğu ve odun ateşinde pişen 35 çeşit pizza var. Tüm sosları günlük ve taze olarak hazırlıyorlar. Şişhane’de zengin şarap mönüsüne sahip bir şubesi daha mevcut. Cihangir; (0212) 251 32 79
Pesto soslu kabaklı pizza 26 TL. (30 cm) 

2) DİLEYENE KEPEKLİ: PAPER MOON  İSTANBUL

İtalya’dan özenle seçilen malzemeleri kullanıyorlar. 11 çeşit pizzayı isterseniz kepekli hamurla da hazırlatabilirsiniz. Akmerkez; (0212) 282 16 16
Pizzalar 38-65 TL.

3) HER ŞEHRE BİR PİZZA: DA MARIO  İSTANBUL

Etiler’de 12, Kalamış şubesinde 26 çeşit pizza var: İtalya’nın farklı şehirlerine özgü malzemelerden ve yine o şehirlerin isimlerini taşıyan pizzalar. Etiler; (0212) 265 15 96
Portofino pizza 41 TL.

4) İTALYAN ÜRÜNLERİ: MEZZALUNA ANKARA 

Başkentin romantik İtalyanı. 15 farklı pizza var. Peynir ve salam İtalya’dan getiriliyor. Ankara’da üç, İstanbul’da dört, İzmir’de iki var. Next Level AVM; (0312) 221 66 12
Bonfileli Robespierre pizza 46 TL. 

5) LAHMACUN PİZZASI: GRAND PIZZERIA  İSTANBUL

Türk damak tadına uygun pizzacı desek abartmış olmayız: Lahmacuna benzeyen pizmacun yapıyorlar, kavurmalı ve beğendili pizza bile var. Göktürk; (0212) 322 12 20
Meat lovers pizza 47 TL. 

6) DİNLENMİŞ HAMUR: PİZZA LOCALE İZMİR

İzmir’in yeni butik pizzacılarından. Daha çıtır olması için hamuru bir gün dinlendiriliyor. 23 çeşit pizzadan Aynur Tartan füme kaburgalıyı öneriyor. Alsancak; (0232) 463 45 60
Füme kaburgalı pizza 25 TL. 

7) HER ŞEY GÜNLÜK: DUE FORNI İSTANBUL

Hamurdan sosuna tüm malzemeler günlük hazırlanıyor. Türk ve İtalyan mutfağından lezzetleri tadabilirsiniz. Makarnalar da kendi üretimleri. Göztepe; (0216) 350 00 90
Due forni pizza 30 TL. 

8) GLÜTENSİZ PİZZA: UPPER CRUST / İSTANBUL

Pizza dışında başka ana yemek yok. Kepekli, glütensiz, vegan ve klasik, 45 çeşit var. Açık mutfaktan pizzanızın hazırlanışını izleyebilirsiniz.  Bebek; (0212) 265 02 66
Rıfat’ın acılısı pizza 38 TL. 

9) ÖZGE ÖZPİRİNÇÇİ MÜDAVİMİ: PIZZA EAST İSTANBUL

Soho House’un işletmesi olan mekânda 11 çeşit pizza var. Hamur, çıtır olması için 72 saat mayalanıyor. Özge Özpirinççi müdavimlerinden. Akaretler; (0212) 259 22 59
Buffalo peynirli pizza 28 TL. 

10) TATLI PİZZA OLUR MU :EMİRGÂN PİZZA İSTANBUL

Kahvaltı, ızgara ve klasik olmak üzere 29 çeşit pizzayı üç kategoriye ayırmışlar. Nutella, muz, fındık ve mascarpone’lu tatlı pizza ilginç bir deneyim. Emirgân; (0212) 277 88 87
Tatlı pizza 20 TL.
GEZGİN, GURME, BESLENME UZMANI, TV PROGRAMCISI, BLOGGER, KENT YAZARLARINDAN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ
Selim Onat / Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder