31 Ocak 2016 Pazar

Bir kitap okuyunca bütün hayatları değişecek

Kimin hayatı değişmez ki kitap okuyunca... Sorun, herkesin bu imkâna sahip olmaması. Kitap ihtiyacı duyanlara ulaşmanın yollarını anlatıyoruz.


ELBİRLİĞİYLE KÜTÜPHANE KURUYORUZ

Kitap Ağacıyız, 2013’te küçük bir okuma grubu tarafından ortak seçilen bir kitabı okumak ve okuduğunu sosyal medya üzerinden paylaşması amacıyla kuruldu. 
Sekiz kişiyle başlayan yolculukları, şu an 11 bin kişinin üyeliğiyle sürüyor. Önce Tekirdağ’da, akabinde Sivas’ta bir kütüphane kurdular. Üçüncü kütüphaneyse Hatay’daki Tepehan Ortaokulu’nda oluşturulacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan projeye roman, araştırma, klasikler, bilim ve test kitapları göndermek isterseniz, PTT Kargo’nun indirimli gönderim yaptığını hatırlatalım. Görevliye paketin içini gösterin, yeterli. 
kitapagaciyiz.com
KİTAPLAR SÜS DEĞİL, IŞIĞIMIZ OLSUN
Kitap bağışlamak isteyenlerle kitaba gereksinimi olanları buluşturmak için 2009 yılında kurulmuş bir başka sosyal sorumluluk projesi: kitapagaci.org. 
Sitede Türkiye’nin dört bir yanından kitap bağışı yapmak isteyenlerin ve kitaba gereksinimi olanların ilanlarını bulacaksınız. 
Siteye en son konan ilanlardan biri, Siverek Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından kaleme alınmış: “Biliriz ki herkeste fazlasıyla vardır kitap ama süstür sadece kitaplıklarda. Bu süs bizim bilgimiz olsun... Işığımız olsun... Geleceğimizi çizecek yol olsun...”
Kitap bağışlarınızı lütfen karşı taraf ödemeli olarak kargolamayın.
kitapagaci.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder