16 Ocak 2016 Cumartesi

Saat takan insanların 10 ilginç özelliği

Antik çağlarda icat edilen güneş saatleri yaklaşık M.Ö. 8. yüzyıla kadar uzanan bir geçmişe sahip olarak bugün kullandığımız tüm saatlerin ataları olarak kabul edilirler. Günümüzde kol saatleri çağlarca süren evrimin son halkası olarak yeni bir çağa yelken açıyor. Peki ya o saatleri takanlar? Saat takan insanla takmayan arasında bir fark var mı? Belki de vardır...

Saatler hayatımıza girdikleri çağlardan bugüne kadar çok fazla evrim geçirdiler ve bizi de değiştirdiler. İlk çağlarda oldukça soyut olan zaman kavramına bir görünüm kazandıran ilk saatler, insanın üstünde taşıyabileceği boyutlarda değildi. İlk kol saatleri 1890'larda bir kadın aksesuarı olarak ortaya çıkmış ve çok ilgi görmemişti. Köstekli cep saatlerinin moda olduğu bir dönemde kol saatlerine geçiş temel ihtiyaçlardan ortaya çıkmıştı. Saatlerin efendisi olarak bilinen Louis Cartier ve Edmond Jaeger, modern kol saatinin icadını 1900'lerde gerçekleştirdiklerinde bu saate "Pilot saati" adını vermişlerdi. Uçuşlarında pilotlara zamanlama açısından yardımcı olması için pratik bir çözüm olarak üretilen bu saatler, kısa bir sürede kara ve denizde askerlerin kolunda görülmeye başlanmış ve bir anda sosyal hayatın bir parçası olmuştu. İşte o gün bugündür kol saati, pek çok insan için bir yaşam tarzı, vazgeçilmez bir aksesuar oldu. Peki saat takan insanlar gerçekten de takmayanlardan daha farklı mı? Sizler için 10 maddede saat takan insanların ilginç ortak özelliklerini sıraladık...
1. Herkesten daha dakiktirler
Öncelikle saat takan insanların zaman bir bilek hareketi ötede olduğu için, zamanlama konusunda da sıkıntı yaşamazlar. Saat takan birisiyle randevulaşırken dikkatli olmanız gerekir çünkü 15:00 dediyseniz 15:00'te orada olacaktır. Gecikirseniz ağzından kurtulamazsınız, erken gelirseniz de "Daha 12 dakika var acelen ne?" diyerek sizi tersleyebilir. Tam yerinde tam zamanında olmak bir yaşam tarzıdır saat takanlar için.
2. Onlar için zaman, moda ile orantılı bir kavramdır
Saat takan biri için üstünde taşıyacağı kıyafetin saatinin kayışıyla, cam rengiyle uyumlu olması gerekir. Aksi takdirde Milano Moda Haftası özel seçkisi olsa yüzüne bakmaz. Saat takan birine üst baş hediye edecekseniz onun saatine uygun bir şeyler almaya gayret gösterin ya da değişim kartını almayı ihmal etmeyin. Saat takan kişiler için moda, taktığı saatle orantılıdır. Zamana bakarak modaya yaklaşımını belirlerler.
3. Tek aksesuarla imajlarını yaratırlar
Saat takmayan kişi için kola künye, boyuna kolye, kulağa küpe tak takıştır bitmez dert. Ama saat takan kişi tek saatle imajını kurtarır. Güzel, şık bir saat kişiye özgüven de verir, karizma da verir, imajını da belirler. Aksesuar, takı derdinden kurtarır.
4. Saatlerini takmadıkları zaman kendilerini çıplak hissederler
Çok değil 24 saat boyunca saat takan bir kişinin hayatının geri kalanı boyunca saat takacağından emin olabilirsiniz. Çünkü saat öyle bir hastalıktır ki, takılmadığı zaman üstünüzde bir eksiklik hissettirir. Çıplaklık hissiyatı yaratır saatin yokluğu. Banyoya girerken bile ancak saatini çıkarttığı zaman tamamen çıplak kaldığını hisseden insanlar yok değildir!
5. Karizmatik bilek hareketleri vardır
Saati olan kişi bunu bir gurur timsali olarak sergilemeyi de eksik etmez. Karşısındaki kişiden saatine övgü alana kadar çeşitli bilek hareketleriyle gözünün içine sokar saatini. Bu konuda takıntı edinmiş kişilerin öyle karizmatik bilek hareketleri vardır ki, günün birinde saat takmayı bırakırsa gözünüzdeki o çarpıcı imajı silinir gider. "Bunun olayı saatmiş" diye içinizden geçirirsiniz.
6. Sıkıldıklarını çabuk belli ederler
Saat sahibi insan için karşısındaki kişiye ruh halini belli etmek de kolaydır. Bir buluşmada sürekli saatine bakan kişinin sıkıldığını anlamamak mümkün değildir mesela. Bunun dışında bir maç izlerken sürekli saate bakıyorsa ne kadar heyecanlı olduğunu bir çırpıda anlarsınız. Saat takan insan içi dışı bir insandır...
7. Fevri hareketleri yoktur
Saat aynı zamanda kaliteli olunca pahalı da olan bir meret olduğundan saat takan kişi, o merete gözü gibi bakar. Kalabalık, karambol ortamlarda hemen elini cebine atar. Ufak tefek çarpışmalarda zarar görebilecek saatini korumak için sakin, durgun hareket eder. Öyle elini kolunu sağa sola savurduğunu çok görmezsiniz, kollarındaki bu dingin hava ruhuna da işler saat takan insanın ve ilginç bir otokontrol mekanizması oluşturur.
8. Yön duyguları akrep yelkovan düzlemindedir
Saat takan biri için yer, yön, zaman her şey saatten ibarettir. "Saat üç yönünde çok yakışıklı bir çocuk var!" diyorsa düşünün artık nasıl bir hastalık olmuş. Yol soran birine "Ablacığım şimdi sırtını bana ver saat beş yönünde 10 dakika yürü" şeklinde tarif edişinden belli eder onlar kendilerini. Kilometreler manasızdır saat takan biri için. Yani ona "10 kilometre uzakta" derseniz, "Kaç dakikada varırız sen onu söyle" gibi bir cevap alabilirsiniz.
9. Sorumluluk sahibi ve sabırlıdırlar
Saat takan kişi aynı zamanda sorumluluk sahibidir. Banyoya girerken, denize giderken, halı saha maça çıkarken özenle saatini bir kenara kaldırır sonrasında alır yerinden keyifle takar. Bu onları hayata karşı daha prensipli ve sabırlı da yapar. "Önce emniyet" anlayışı bir düstur olarak üstlerine oturur. Misafirliğe gittiği yerde saatini çıkartan kişi, eğer unutursa o saati almak için 20 kilometre yürüyüp geri dönmeyi göze alabilecek kadar sorumluluk sahibidir. Dönmüşlüğü vardır, tecrübeyle sabittir.
10. Zamana uyum sağlarlar
Saat takan insanlar zamana da uyum sağlarlar. Çağın gerisinde kalmazlar. En yeni ve en akıllı saat, saat takan kişi için en makbulüdür. Samsung Gear S2, şık ve kişiselleştirilebilen tasarımıyla kullanıcısının istediği imaja, istediği renklere bürünür, barındırdığı özelliklerle zamandan çok daha fazlasını sunar. Kullanıcısının hayatına uyum sağlar onunla bir bütün olur. (Kaynak:radikal.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder