8 Ocak 2016 Cuma

Dünyanın en stresli meslekleri belirlendi

Amerika’da insan kaynakları kuruluşu CareerCast en stresli meslekleri sıraladı. 200 iş kolunu inceleyen firmanın listesindeki bu meslekleri icra etmek Türkiye’de de çok stresli. Aslında her mesleğin kendine göre stres kaynağı olmakla beraber, Türkiye’deki hemen her meslek grubu stres altında çalışıyor diyebiliriz. Ancak dünyanın neresinde olursa olsun askerlik mesleği her zaman ilk sırada yer alır sanıyoruz.

İşte en stresli 10 meslek
 
10-TAKSİCİLİK
  
Onuncu sıra, elbette her gün trafikle boğuşmak zorunda kalan taksicilerin hakkı. Bir de üstüne kızgın müşterileri eklersek stres ikiye katlanıyor.
 
9-GAZETECİLİK
  
Gazetelerin, reklam gelirlerinin azalması ve internet yayıncılığı ile yaşadığı rekabet nedeniyle işçi çıkardığı ve çalışanların ücretlerinin her geçen gün azaldığı görüldü. Amerika’da gazetecilerin ortalama yıllık kazancı ise 37 bin 200 dolar.
 
8-TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI
 
Canlı yayın stresi hiçbir şeye benzemez. Listenin sekizinci sırasında televizyon ve radyo yayıncılığı bulunuyor
 
7-ÜST DÜZEY YÖNETİCİLİK
  
Artan sorumluluk stres kaynağı.Üst düzey yöneticilik stresli mesleklerde 7. sırada
 
6-HALKLA İLİŞKİLER TEMSİLCİLİĞİ
 
Listenin altıncı sırasında halkla ilişkiler temsilciliği yer alıyor.

5-ORGANİZATÖRLÜK
  
Beşinci sırada yer alan etkinlik organizatörlüğü, müşterilerin eksiksik olmasını istedikleri bir etkinliği organize etmenin verdiği stresi yaşıyor. En ufak bir eksiklik bile prestij kaybı… Amerika’da organizatörlerin yıllık ortalama geliri ise 46 bin 490 dolar düzeyinde.

4-POLİS
 
Dördüncü sırada yer alan polislik mesleği ABD’de yıllık 58 bin 630 dolar kazandırıyor.
 
3-PİLOT
  
En stresli meslekler arasında üçüncü sırada ise yılda ortalama 103 bin 390 dolar kazanç elde edilen uçak pilotluğu yer aldı.

2-İTFAYECİLİK
 
Listenin ikinci sırasında yer alan itfayecilik, başkalarının hayatlarını korumak için kendi hayatını tehlikeye atanların yaptığı bir meslek. ABD’de yıllık ortalama 45 bin 970 dolar geliri olan itfayecilerden, geçen yıl 80’i görev sırasında hayatını kaybettiği kaydedildi.

1-ASKERLİK
  
Listeye göre “en stresli meslekler”sıralamasının tepesinde yıllık ortalama 27 bin 936 dolar gelirle askerlik bulunuyor. Araştırmada özellikle cephe hattında görev yapan askerlerin yüzde 30’unun zihinsel sorun yaşadığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder