7 Haziran 2019 Cuma

Alaçatı Gezilecek Yerler

Sakız kokusu, mavi yel değirmenleri, rengarenk evler… Ege'nin en güzel halleri, Alaçatı sokaklarında sizinle karşılaşmayı bekliyor! Tarihi cumbalı taş evleri ve sörfe uygun havasıyla dikkat çeken tatil merkezi Alaçatı, Çeşme'nin en güzel adreslerinden biri. Dar sokaklar arasında muhteşem bir atmosfer barındıran beldenin enfes doğası kesinlikle görülmeye değer...

Alaçatı, İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı sevimli bir mahalle. Otlu yemekleri, sımsıcak insan manzaraları ve birbirinden özel mekanları ile Alaçatı'yı daha yakından tanımak istiyorsanız keşfe Tarihi Hacımemiş Mahallesi'nden başlayabilirsiniz ve bu bölgeye yakın Alaçatı otellerinde yerinizi ayırtarak konforlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Alaçatı'ya Tatil İçin Ne Zaman Gidilir?
Bol rüzgarlı plajları, Arnavut kaldırımlı sokakları, birbirinden özel mekanları, bahar mevsiminde festivali yapılacak kadar meşhur otları ve yemekleri ile Alaçatı, son yılların sevilen tatil beldelerinden biri. "Alaçatı'ya ne zaman gidilir?" sorusuna verilecek en popüler cevap ise Alaçatı Ot Festivali zamanı olabilir.

Alaçatı'nın yazın her daim kalabalık ve hareketli olan ortamı ayrı, ilkbahar ya da sonbahar aylarındaki sakin ve huzurlu hali ayrı güzel. Şimdi en uygun tarihe karar verdiyseniz Alaçatı Otelleri'nde yerinizi ayırtarak kendinizi Ege'nin cezbedici ruhuna bırakabilirsiniz.

Alaçatı Otelleri
Her biri çok özel bir tatil deneyimi sunan Alaçatı otelleri de Alaçatı pansiyonları da oldukça alımlı ve renkli... Alaçatı'da butik otel olarak hizmet veren pek çok tesis bulunuyor. Yarım Pansiyon, Oda Kahvaltı ya da Sadece Oda konseptleri ile hizmet veren tesisler arasından bütçenize en uygun seçeneği bulabilirsiniz.

Alaçatı otelleri misafirlerine konforlu bir dünyanın kapılarını aralıyor. Kendi evinizin sıcaklığını hissedeceğiniz bu tesislerin, iddialı restoranları ve konsept barlarıyla da büyük ilgi gördüğünü unutmayın ve Alaçatı'da konaklama deneyiminizi daha da güzelleştirin.

Alaçatı'ya Nasıl Gidilir?
En güzel Alaçatı butik otelleri arasından size en uygun olanı seçtiğinize göre şimdi Alaçatı'ya ulaşımınızı planlayabilirsiniz. Kısa sürede, konforlu bir ulaşım sağlamak için hava yolunu tercih edebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na uçuşu bulunan hava yolu şirketlerinin uçuşlarını İzmir uçak bileti sayfasında görüntüleyebilir, en uygun İzmir uçak biletini hızlıca alabilirsiniz. İzmir Havaalanından Alaçatı'ya ulaşım için de Havaş otobüslerini ya da İzban metrosunu kullanabilirsiniz. Metro ile giderken aktarma yaparak Üç Kuyu Otobüs Terminali'ne ulaşmanız gerekiyor. Oradan da Alaçatı otobüsleri ile gideceğiniz yere varabiliyorsunuz. Havaalanında araba kiralamak da sizin için konforlu bir seçenek olabilir.

Kara yolu ulaşımını tercih edecekseniz otobüs firmaları ile Çeşme Otogarı'na ulaşıp oradan Alaçatı'ya giden otobüslere binebilirsiniz. Bazı firmaların direkt Alaçatı'ya seferleri de bulunuyor.

Alaçatı'da Ulaşım
Çeşme'ye 10 dakika ve İzmir'e 30 dakika uzaklıkta yer alan Alaçatı'da ulaşım için otobüs ve dolmuş seçeneklerini kullanabilir ya da taksi ile ulaşım sağlamayı tercih edebilirsiniz. Alaçatı içi ulaşımda kendi aracınızı da kullanabilirsiniz. Kafeler, mekanlar ve restoranlar arasında uzanan dar Alaçatı sokaklarında ise en iyi ulaşım şekli kesinlikle yürümek!

Hacı Memiş Mahallesi
Alaçatı'nın merkezinde son yıllarda değeri yükselen noktalarından biri Hacı Memiş Mahallesi… Orijinal taş yapılarda birbiri ardına açılan dükkanlar ve kafelerle renkli bir atmosfere bürünen Hacı Memiş, özellikle yaz mevsiminde cıvıl cıvıl oluyor. Antika dükkanları, tasarım mağazaları, el sanatları atölyeleri, galeriler ve restoranlar ile bu bölge Alaçatı ziyaretçileri için adeta bir cazibe merkezi… Alaçatı tatilinizde popüler mekanlarda zaman geçirmek isterseniz, Hacı Memiş'e mutlaka uğrayın.

Alaçatı Pazarı
Festival zamanında Alaçatı'da olamayanlar için bölgenin yerel lezzetleri ile tanışma fırsatı sunan bir diğer alternatif de Alaçatı Pazarı. Her cumartesi Alaçatı'nın merkezinde, çok geniş bir alanda kurulan pazardaki tezgahlarda mevsimin otlarını, meyvelerini ve sebzelerini taze taze bulma şansına sahip olacaksınız. Ayrıca yine bölgeye özgü meyvelerle hazırlanmış ev yapımı reçeller de tezgahların en cezbedici ürünleri arasında yer alıyor. Farklı boyutlardaki cam kavanozlarda sunulan reçelleri isterseniz kendi damak zevkiniz için isterseniz de sevdiklerinize hediye etmek için alabilirsiniz. Yine civardaki köylülerin getirdiği lezzetli doğal ürünler, baharatlar da pazarda sizi bekliyor. Sadece yiyecek değil, hediyelik eşya ve giyim ürünleri de Alaçatı pazarında rağbet gören ürünler arasında yer alıyor.

Alaçatı Yel Değirmenleri
1859'li yıllardan günümüze ulaşan tarihi taş değirmenler, Alaçatı'nın en eski yapılarından. Aynı zamanda ilçenin simgesi olarak da biliniyor. Farklı büyüklüklerde 4 yel değirmeninden oluşan yapılar, Alaçatı'nın merkezinde, küçük bir tepe üzerinde konumlanıyor. Alaçatı sokaklarını dolaşırken kolayca bulup ziyaret edebileceğiniz değirmenler, bulundukları konum itibariyle muhteşem bir gün batımı manzarası izlemeyi de mümkün kılıyor.

Alaçatı Plajları
Alaçatı sadece renkli ve hareketli meydanı ile değil, berrak denizi ve bol rüzgarlıyla adrenalin dolu bir deneyim sunan plajları ile de ünlü. Özellikle sörf tutkunlarının yaz boyunca akın ettiği plajlar, rüzgarın yönü ve derecesine göre tercih ediliyor. Çakıl Plajı, Kum ve Mocca Beach Alaçatı'nın en ünlü plajları arasında yer alıyor. Eğer sörf ve rüzgar ile çok alakalı değilseniz, daha sakin ve korunaklı bir koy olan Aya Yorgi'yi tercih edebilirsiniz.

Alaçatı Evleri
Pek çoğu 1850-1900 yılları arasında inşa edilen Alaçatı evleri, mavi ve beyazın başrolde olduğu cumbalı mimarileri ile dikkat çekiyor. Kalın taş duvarları ile yaz boyu serin olan evler, bir dönem bölgede yaşayan Rumlardan izler taşıyor. Büyük bir çoğunluğunda bahçe ve avlu bulunan evlerin bir bölümü pansiyon ve butik otel olarak hizmet veriyor. Birçoğu Alaçatılı aileler tarafından işletilen pansiyon ve butik oteller, sıcak ve keyifli bir tatil arayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Alaçatı'da Rüzgar Sörfü Yapılacak Yerler
"Alaçatı'da ne yapılır?" sorusunun ilk akla cevaplarından biri de rüzgar sörfü. Alaçtı'da rüzgar sörfü yapmaya müsait koylar ve plajlar bulunuyor. İdeal rüzgar derecesi ile dünyanın en iyi sörf alanlarından biri olarak kabul edilen Alaçatı Yumru Koyu, uluslararası düzeyde sörf yarışmalarına da platform sağlıyor. Dünya Windsurf Şampiyonası'na ev sahipliği yapan koy, yılın neredeyse tamamında rüzgar alıyor ve her yıl hem profesyonel hem de amatör sörf müdaviminin akınına uğruyor.

Rüzgar sörfünün ülke sınırlarındaki başkenti Alaçatı'da bulunan sörf merkezlerinde, ister amatör ister profesyonel tüm sporcuların dişine göre bir rakip var. Siz de kendinizi rüzgarın şovuna bırakıp heyecan dolu anlar yaşamak istiyorsanız Alaçatı'ya doğru yola düşün.

Alaçatı Ot Festivali
Alaçatı ziyaretinizi ilkbahar aylarına denk getirirseniz otun bin bir haliyle karşılaşabilirsiniz. Alaçatı'da gezilecek yerlerin başında gelen yel değirmenlerinin altına kurulan ve neredeyse tüm Alaçatı'ya yayılan festivalin coşkusuna ortak olmak için mart ayının sonu ya da nisan ayının başlarında gerçekleşen festival tarihinde kimseye söz vermeyin. Alaçatı, bu zamanlarda tezgahlarda çeşit çeşit yöresel otlar, restoran menülerinde festival zamanına özel eklenen otlu lezzetler, atölyeler ve renkli etkinliklerle şenleniyor. Popülaritesi giderek artan festivalde katılımcı sayısı da her yıl artıyor.

Alaçatı'da Alışveriş
Yöresel otların ve ev yapımı reçellerin ünlü olduğu Alaçatı'da her cumartesi günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarında yöresel otlar, çeşitli meyveler, taze balıklar ve çeşit çeşit çiçek bulmak mümkün.

Alçatı merkezde bulunan dükkanlarda ise özel tasarım ürünler bulabilirsiniz. Ayrıca Alaçatı merkezinde özel bir antika çarşısı da yer alıyor. Öğle saatlerinden gece geç saatlere kadar el yapımı takıların alınabileceği tezgahlar da kuruluyor.

Alaçatı'da Ne Yenir?
Alaçatı'da enfes tatlarla karşılaşmaya hazır olun. Ege Denizi'nin bereketini taşıyan beldenin restoranlarından çıkan balıkların ve mezelerin ünü Çeşme sınırlarını aşmışken siz de enfes bir yemek şölenine ortak olmalısınız. Kendinizi samimi sohbetlerin yükseldiği sokaklara bırakın ve midenizi Alaçatı restoranlarının enfes yemekleriyle şımartın.

Alaçatı merkezde ünlü zincirlerin restoranlarından butik pastanelere kadar pek çok yeme içme mekanı bulunuyor. Birbirinden şık mekanlarda, her gece farklı bir ülkenin mutfağından lezzetler deneyebilir ya da bölgenin yöresel yemeklerini tadabilirsiniz. Yaz sezonunda cuma ve cumartesi akşamları ise kalabalığı göz önünde bulundurarak bir gün önceden mutlaka rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Akşam yemeğinden sonra ise ev yapımı tatlı ve kahve çeşitleri sunan pek çok kafe ve pastane Alaçatı sokaklarında sizi bekliyor. Ayrıca eğlence tutkunları için bölgede gece kulüpleri ve eğlence mekanları da yer alıyor.

Alaçatı'da Eğlence
Her geçen gün popülerliği artan Alaçatı, gece hayatındaki yüksek enerjisi ile özellikle eğlence sever genç gezginlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Akşamüzeri sahilde başlayan partiler, geceleri Alaçatı kulüplerine ve 10 km uzaklıktaki Çeşme mekanlarına taşınıyor. Zaman zaman bölgedeki eğlence merkezlerinde dünyaca ünlü DJ'ler ve yıldız isimler de performans sergiliyor.

Alaçatı Tatil Önerileri
Çeşme'ye yakın konumuyla son yılların gözde tatil beldeleri arasındaki yerini alan Alaçatı'ya ulaşım için Çeşme merkezden kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. Ulaşım açısından elverişli bir konuma sahip beldede, akşamların serin geçtiğini unutmayarak valiz hazırlığını bu duruma uygun yapmakta da fayda var. Pek çok restoran rezervasyonsuz misafir kabul etmediğinden özellikle akşam yemeği için gideceğiniz yeri önceden aramayı da ihmal etmeyin.

(Kaynak:etstur.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder