6 Haziran 2019 Perşembe

Köyceğiz'de Gezilecek Yerler

Bol oksijenli havayı tüm hücrelerinizde hissetmek, mis kokulu organik ürünlerle hazırlanmış köy kahvaltısı ile güne merhaba demek, mandalina kokusu eşliğinde yürüyüşler yapmak istiyorsanız, Köyceğiz en doğru adreslerden biri.

Efsaneye göre Köyceğiz Gölü'nün altında batık bir şehir bulunuyor.


Köyceğiz Gölü
Muğla sınırları içinde yer alan Köyceğiz Gölü, dünyada sadece 7 tane bulunan "ayaklı göller" arasında. Caretta Caretta'ların yumurtlama alanı olan göl kıyısına giderken fotoğraf makinanızı yanınıza almayı unutmayın!

Ekincik Koyu
Civardan kalkan teknelerin uğrak yeri olan bu büyüleyici koy, huzur ve sükuneti bozulmamış sahili ve turkuaz rengi denizi ile gerçekten görülmeye değer.

Yuvarlakçay
Yuvarlakçay, Türkiye'nin yaz turizmi bakımından önemli olan Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlıdır.

Özellikle Boyabaşı beldesinin yaşam kaynağı olmuştur ve her yıl bu bölgeye gelen turistlerin görmek için geldiği bir yer durumundadır. Kaynayan suların yüzeye çıkması sonucu oluşmuş, doğanın en güzel parçalarından biridir.

Keşfiniz sırasında bazı yerlerinde suların ağaçların altından çıktığını gördüğünüzde şaşıracaksınız. Tüm stresinizi atmanıza yardım edecek olan Yuvarlakçay, yazın sıcaklarından bunaldığınızda yardımınıza koşuyor. Tahta çardaklarıyla serinletici havayı size ulaştırıyor adeta. Ağaçlardan ve kayalardan su fışkırdığına şahit olacağınız Yuvarlakçay gezinizi bitirdikten sonra Muğla'nın önemli tarihi yerlerini ziyaret edebilirsiniz. Gökova Körfezi'ne uğrayıp ışıl ışıl renklerin sergisini izleyebilirsiniz.

Sultaniye Kaplıcaları
Sultaniye Kaplıcaları, Türkiye'nin en yüksek radyoaktif özellik taşıyan termal sularına sahip… Şifalı sularında klorür, radon ve kalsiyum sülfat gibi maddeler bulunan ve özellikle kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinen Sultaniye Kaplıcaları civarında termal tesis niteliğinde Köyceğiz Otelleri de var.

Tarihi ve Kültürel Miraslar
Sadece doğasıyla değil tarihi mirasıyla da ilgi çeken Köyceğiz'in en önemli tarihi mekanı olan Kaunos Antik Kenti'ne Dalyan ve Köyceğiz'den tekne ile gidiliyor. 152 metre yükseklikteki bir tepede kurulan akropolü ve amfi tiyatrosu ile Kaunos, Köyceğiz'de gezilecek yerlerin başında geliyor.

Damak Zevki
Et, tavuk, balık ve zeytinyağlı sebzelerden oluşan Köyceğiz yemeklerinin en popüleri kesinlikle kömür ateşinde yapılan kefal ızgara.

Faydalı Bilgiler
Her ağustos ayının 3. perşembe günü düzenlenen Mahya Çiçekbaba Etkinlikleri'ne katılarak bölgenin geleneklerini yakından görebilirsiniz.
Köyceğiz Otelleri sadece merkezdekilerle sınırlı değil. Göl kenarında ve Ekincik Koyu çevresinde bulunan Köyceğiz Otelleri de son derece konforlu.

Gece Hayatı
Köyceğiz Gölü çevresinde bulunan bar ve restoranlarla yetinmeyip daha hareketli bir gece geçirmek isterseniz, rotanızı Marmaris'e çevirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder