27 Mayıs 2019 Pazartesi

Dalyan Resort'u Keşfedin

Dalyan Çayının kenarında,  Akropol ve Kaya Mezarları'na hakim bir konumda yer alan Dalyan Resort’un, Likya mimarisinden esinlenmiş çizgileri, doğal ve tarihi çevre ile mükemmel bir uyum içerisinde... 42 tanesi süit olmak üzere, toplam 58 odası bulunan ‘Özel Belgeli' otelde konukların rahatı için her şey düşünülmüş. Lobiden ya da odanızdan çıkar çıkmaz karşınızda mavi ve yeşil tonlarının zengin armonisi uzanıyor.

Akdeniz’in renk renk çiçekleri ve serin gölgeler sunan ağaçlar ile bezeli bahçenin ortasındaki havuz, gökyüzünün mavisini yansıtıyor. Doğal sazlıkların yeşil perdesi arasından akan Dalyan Çayı’nın karşı kıyısındaki yüksek tepeler, çam ormanları ile kaplı…  Dalyan Resort size doğa ve tarihle iç içe tatil seçenekleri sunuyor. İsterseniz Dalyan’a özgü piyade tipi teknelerle İztuzu kumsalında yüzmeye veya Köyceğiz Gölü’ne yönelip, Sultani’ye Kaplıcasının şifalı su ve çamur banyolarında yılın tüm yorgunluğunu üstünüzden atmaya gidebilirsiniz. Otele ait sertifikalı organik bahçenin ürünleri ise size sunduğumuz sağlıklı yiyeceklerle dolu büfelerimizde yer alıyor.

Otellerimizi Keşfedin

Muğla İli sınırlarında yer alan, Dalyan ve Köyceğiz korunup bakir kalan nadir güzelliklerden biri… Köyceğiz Gölü, Dalyan Çayı ve deltası ile İztuzu kumsalının oluşturduğu lagün, el değmemiş kıyıları, içinde barındırdığı biyolojik çeşitlilik; Yalıçapkını başta olmak üzere onlarca kuş türü ve zengin endemik bitki çeşidi  ile bırakın ülkemizi, dünya üzerinde benzeri olmayan bir belde…

Dalaman Havaalanı'ndan sadece 25 km. uzaklıkta olan Dalyan Resort, çevre ile dost olan otellere bakanlıkça verilen bölgede tek 'Yeşil Yıldız’a sahip, çevreci kimliğiyle öne çıkmış otelimizdir. 16 Standart, 24 Deluks Standart veya Aile Odası, 18 Süit Odadan oluşan toplam 58 odaya sahip,  ‘Özel Belge’lidir. Süit odalarımızdan biri engelli misafirlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmiştir.  Hamam, Sauna, Buhar Odası ve kapalı havuza sahip spamızda, Muğla Üniversitesi Kozmer tarafından, bölgenin endemik bitkilerinden üretilmiş organik masaj yağları kullanılmaktadır. Yarım Pansiyon veya Oda-Kahvaltı seçeceği ile rezervasyon yapabileceğiniz otelimizde, havaalanı transferleri ya da havaalanında araç kiralama hizmeti de vermekteyiz. Haftada 3 kez İztuzu Plajı’na, otelimize ait  tekne ile ücretsiz servisimiz bulunmaktadır. Diğer zamanlarda ise tekne kooperatifinden çağıracağımız tekneler sizi İztuzu Plajı'na götürmek üzere iskelemizden alıp yine iskelemize bırakacaklardır.  Dalyan merkeze 8-10 dakikalık yürüyüş mesafesinde olan otelimizde, 3 yaş altı çocukları kabul edemediğimiz için üzgünüz.

Muğla'nın sakin ve huzurlu bölgesi Dalyan'da, nehir kenarında yer alan Dalyan Resort, misafirlerini konforlu odalarda ağırlıyor.

Tesisin şık tasarımlı odalarında; klima, kasa, televizyon, uydu yayını ve kablosuz internet bulunuyor. Bagaj muhafazası, 24 saat açık resepsiyon, ücretsiz otopark ve çamaşırhane, tesisin sunduğu diğer imkanlar arasında yer alıyor.

Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği açık büfe olarak sunuluyor. Tesis dahilinde bulunan a la carte restoranda çeşitli lezzetler özenle hazırlanıp servis ediliyor.

Açık yüzme havuzunun yer aldığı tesiste bir de çocuk havuzu mevcut. Misafirler gün boyu havuz başındaki şezlonglarda güneşlenebilirler.

Spor yapmak isteyen misafirler için fitness center yer alıyor.

Dalyan Resort, Dalaman Havalimanı’na 18 km uzaklıkta konumlanıyor.

Tesiste akşam yemeği saatleri  açık havuz kullanım süresine bağlı olarak sezonda değişiklik gösterebilir. Tesise 3 yaş altı misafir kabul edilmiyor. Tesisin tüm odalarında sigara içilmiyor.

Dalyan Resort odalarına giriş, saat 14.00'ten itibaren başlar. Odalardan çıkış saati ise en geç 12.00. Tesiste hizmet veren açık alanların kullanımı mevsim koşullarına bağlı.

Aile odaları veya bazı özel odalar haricindeki odalarda yapılacak 2+2 veya 3+1 konaklamalar, odada sıkışıklık yaratabilir ve verilen ilave yataklar sabit yatak konforunda olmayabilir.

Tesislerde verilen Yarım Pansiyon konaklamalar akşam yemeği ile başlar, konaklanan gece sayısı kadar akşam yemeğini içerir ve çıkış günü sabah kahvaltısı ile son bulur. Oda Kahvaltı konaklamalar ise çıkış günü sabah kahvaltısı ile son bulur.

Konaklama yapılacak odanın, aile odası, süit oda (ve benzeri) gibi özel tip odalar olması halinde, konaklama yapacak misafirlerden herhangi birinin otelden erken ayrılması halinde ücret iadesi yapılmamaktadır.

Plaj 

Tesis denize 8 km mesafede yer alıyor.Tesisin belirlemiş olduğu saatlerde İztuzu Plajı'na ücretli tekne ile servis hizmeti bulunuyor. Plajda alınan tüm hizmetler ücretli.

Yarım Pansiyon konaklamalarda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dışında alınan tüm yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli.
Oda Kahvaltı konaklamalarda sabah kahvaltısı dışında alınan tüm yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli.

DALYAN RESORT HOTEL RESTAURANT & CAFE
Dalyan Resort, doğa ile dost ve çevreci bir oteldir. Turizm Bakanlığı’nca verilen 'Yeşil Yıldız' ile de çevreciliği tescil edilmiştir. Otelin mutfağına da yansıyan bu çevre bilinciyle otelin büfelerinde sunulan yiyecekler, mümkün olduğunda organik ya da yerel çiftçilerin ürettiği iyileştirilmiş tarım ürünleri kullanılarak hazırlanmaktadır. Bal, narenciye, nar, incir, zeytin ve zeytinyağı gibi ürünler, otelin kendisine ait uluslararası sertifika kuruluşlarınca tescilli organik bahçesinin de bulunduğu, Muğla İli’nin ilk ve tek Organik Köyü olan, hemen otelin karşı kıyısında bulunan Çandır Köyü’nden tedarik edilmektedir.. Misafirlerimiz merak edip bahçeyi görmeye gittiklerinde, elleriyle ağaçlardan meyveleri toplayabilmenin keyfini tatmaktalar… Bahçemizden toplanan meyvelerden elde edilen, nar ve portakal suları tamamen katkısız olarak misafirlerimize sunulmaktadır. Bölgemizde yaklaşık 330 endemik bitkinin yer aldığı dağlara ve tepelere yerleştirilen kovanlardan süzülen katkısız bal kahvaltı büfemizi süsler. Organik bahçemizde bulunan yaklaşık 400 yıllık zeytin ağaçlarından ev usulü yapılan zeytinler ve zeytinyağı yıllardır misafirlerimizin büyük beğenisini  kazanmıştır.

Yarım Pansiyon hizmet verilen, istenildiğinde oda-kahvaltı da rezervasyon yapabileceğiniz otelimizde, Türk Mutfağı’nın ve uluslararası mutfak seçeneklerinin yeraldığı zengin bir büfe yeralır ve bunu zengin bir şarap menüsü izler. Öğlenleri ise alakart menümüzde bulunan seçeneklerden sipariş vermeniz mümkün.

Dalyan adını Balık Tuzagı’ndan alır ve Dalyan’ın kendisi doğal balık çiftliğidir. Dalyan’ın balıkçılarının kurduğu Dalko Balık Kooperatifi’nin günlük, tamamen doğal ortamda üreyen taze süzdüğü, çipura, levrek ve kefal gibi balıkların buzdolabına girmeden  misafirlerimize servis edilmesine özen gösterilir. Dalyan Kefali ise Köyceğiz Gölü’nün ve deltayla bağlanan denizin, kısaca tatlı ve tuzlu suyun karışmasıyla apayrı bir lezzete sahiptir. Kısaca kefal, Dalyan’da yenmelidir. Dalko’nun düzenlediği Kefal Festivali, her yıl Aralık Ayı’nda birçok ziyaretçiyi bölgeye çeker.  Mavi Yengeç ve Dalko Balık Kooperatifi’nin üretimi olan balık yumurtası mutlaka tadılması gereken yerel lezzetlerden…

Gün batımında iskelelerimizde ister şarabınızı yudumlayın, ister balık tutun ve tuttuğunuz balığı biz sizin için pişirelim. Bu arada oltanıza balık yerine mavi yengeç de takılabileceğini hatırlatalım. İskeledeyken önünüzden geçip giden tekneler, arkada Akropol Tepesi ve Kaya Mezarları’nın ihtişamıyla bir dönem Likyalıların yaşam kurduğu bu bölgenin büyüsü etrafınızı saracak.

Otelde Yeme İçme 
A la carte restoran rezervasyonlu ve ücretli.
A LA CARTE RESTORANLAR
A la carte restoran bulunuyor. (Ücretli)

Hizmet Saatleri
08.00-10.00 Kahvaltı
10.00-24.00 Snack & Pool Bar (ücretli)
20.00-22.00 Akşam Yemeği

DALYAN RESORT HOTEL SPA & WELLNESS

Dalyan Resort ve Dalyan Resort Spa otellerimize ait Spamızda, klasik Türk Hamam kültürüne ait masajlardan, aromatik masajlara kadar birçok masaj ve terapi uygulanmaktadır. Klasik Türk Hamamı ve masajı deneyimlemediğiniz Türkiye’deki her tatil yarım kalmış sayılır. Kese ile başlayıp, köpük masajı ile devam eden hamam deneyiminizi, organik masaj yağlarımızla uygulanan aromatik masaj izler. Güneşlenmeden önce yapılması tavsiye ettiğimiz kese ve köpük masajı, cildinizin daha kalıcı bir bronzluk elde etmesini de sağlayacaktır. Spa Bölümümüzde kullandığımız organik masaj yağları, Muğla Üniversitesi Kozmer Laboratuarları’nda bölgede yetişen kantaron, Muğla Zambağı gibi endemik  bitkiler kullanılarak, Prof. Nazan Demir tarafından üretilmektedir. Özellikle Romalılar Dönemi’nde kılıç yaralarını tedavi etmek için kullanıldığı bilinen Kantoron Yağı, cilde verdiği nem ve yumuşaklık ile güneşlenme sonrasında cildin tazelenmesi için misafirlerimizin en çok tercih ettiği masaj yağlarımızdandır. Mayıs Ayı’nda çiçek açan kantaron, çevre bilinciyle dağlardan bir sonraki baharda çiçeklenmek üzere belli miktarlarda bırakılarak toplanıp, Kozmer Laboratuar’ında yağ elde edilir.

Dalyan Resort Hotel Adres
Maraş Mah. 114 Sokak No.: 12 Dalyan Muğla Ortaca Muğla
http://www.dalyanresort.com

Dalyan Resort Fotoğrafları




































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder