28 Mayıs 2019 Salı

Melek Hotels Selimiye

Marmaris’in Selimiye köyünde, denize sıfır iskele ve plajı ile Melek Hotel Selimiye, köyün deniz kenarındaki en güzel tesislerinden biri... Bu yıl yenilenen tamamı klimalı toplam 14 odası ile size konfor, rahatlık ve profesyonel servis anlayışını birlikte sunuyor. 25 yılı aşkın süredir, yurt içi ve yurt dışı profesyonel otelcilik tecrübesi olan turizm profesyonelleri tarafından işletilen otelin, geniş bahçesinde organik sebze ve meyveler, muz ağaçları, rengarenk çiçekler ile, doğa, deniz, huzur ve dinlenceyi bir arada yaşatıyor. Güne taze köy ürünlerinden hazırlanmış zengin Türk kahvaltısı ile başlayacağınız Caridea Restoranında, gün boyu ve akşamları Türk, Akdeniz ve Ege mutfağının nefis mezelerini ve deniz ürünlerini farklı sunumlarda ve şıklıkta tatma fırsatı bulacaksınız.

Melek Hotel Genel Bilgiler 

Melek Hotel Selimiye, odalarına giriş, saat 15:00'ten itibaren başlar. Odalardan çıkış saati ise en geç 11:00'dir. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Tesiste hizmet veren açık alanların kullanımı mevsim koşullarına bağlıdır.

+ 8 yaş otelidir

Aile odaları veya bazı özel odalar haricinde, diğer odalarda yapılacak 2 + 2 veya 3 + 1 konaklamalar, odada sıkışıklık yaratabilir ve verilen ilave yataklar sabit yatak konforunda olmayabilir.

Konum, haritalar ve otelin genel alanlara mesafesi mümkün olduğunca bilgi sunmak içindir. Bu bilgilerin kesinliği konusunda herhangi bir sorumluluk kabul edilmez. En güncel tam yerleşim bilgileri ve yönlendirmelerini temin etmek için doğrudan otel ile iletişime geçilmesi yolcunun kendi sorumluluğundadır. Rezervasyonu yapan kişi otelde konaklayacak tüm kişilerin isimlerini doğru bir şekilde girmekle yükümlüdür. Rezervasyonunuzu yaparken doğru e-posta adresinin ve transferler için doğru cep telefonu numarasının girildiğinden emin olmak kişinin sorumluluğundadır.

Melek Hotels - Selimiye Adres : 

Buruncuk Mevkii Selimiye 48710 Marmaris, Muğla Türkiye

+90 (252) 446 43 78 +90 (545) 527 43 37

http://selimiye.melekhotels.com/tr

Selimiye

Nostaljik balıkçı köyü olan Selimiye henüz imar izni henüz çıkmamış, doğal sit alanıdır. Sahil şeridi boyunca baştan başa yürüyebilirsiniz. Balık tutabilir, koyun batı kıyılarında kürek çekip botla dolaşabilirsiniz. Ocak ayı sonunda badem ağacı çiçekleri ile donanan köyün misafirperver, güleryüzlü halkının bir çoğu oksijen bolluğu nedeniyle 100 yaşının üzerindedir.

Marmaris ten 40 km kadar sonra, yaklaşık 45 dakikalık bir yolculukla, sakin el değmemiş bir cennet köşe Selimiye Köyü yat turizmine sessiz sedasız hizmet veren doğal limanlardan biri. Selimiye nin hakim olduğu geniş kapalı koy adeta bir göl görünümünde.

Bölgedeki bu doğal limanlar balıkların yumurtlama alanları. Çeşmelerinden, musluklarından kaynak suyu akan Selimiye de arıcılık, zeytincilik, bademcilik, hayvancılık, balıkçılık ve ahşap tekne yapılıyor.

Antik çağda ismi Hydas olan köy, sonraları Losta ismini taşımış. Günbatımında dağların arkasında kaybolan güneş etrafı kırmızı tonlarına boyadığı için köye " Kızılköy " de denmiş. Bozburun Yarımadası nda Loryma Kaisareia, Kastabos, Erine, Bybossos gibi antik yerleşimlerden biri olan Hydas ( Selimiye ), Arkaik döneminden kalma kalıntıya sahip. Çevrede biri Selimiye nin en yüksek tepesinde, diğeri Sarıkaya tepesinde, sonuncusu ise Kızılköy Mahallesindeki Aşarkale olmak üzere üç kale kalıntısı bulunuyor. Koyun güneydoğu tepelerinde Hellenistik çağdan kalma sur kalıntıları turistlerin ziyaret yerleri. Güney kısmında kare planlı mezar anıtı, kıyıdan 100 metre açıktaki Selimiye ye yaklaşan teknelere yol göstermek amacıyla inşa edilmiş gözetleme burcu ve deniz feneri, manastır ve tiyatro turistik amaçlı gezi yerlerini oluşturuyor. Günümüze dek gelebilmiş eserlerden başka üç yıldır bölgedeki batıklarda araştırma yapan Amerikalı sualtı arkeolog bilim adamları batıktan çıkardıkları malzeme ve anforaları Bodrum sualtı müzesinde sergiliyorlar.

Gezilecek Yerler

Fırtınalı havalarda doğal liman olan koy, doğal havuz biçiminde volkanik yapıya sahip bölgede deniz derinliği sahilden 15 metre açılınca 30 - 40 metreye ulaşıyor.

Selimiye'nin muhteşem denizine ek olarak, tekne gezilerine katılabilir muhteşem koylarda yüzebilirisiniz.

Özellikle Buruncuk mevkiine gitmenizi tavsiye ederiz. Fosforlu bir görüntüsü olan denizi harika! Tekneler ; Aşk adası, Manastırlı Ada, Arap Koyu, Emel Sayın Koyu, Korsan Kayalıkları duraklarına uğruyor. Bencik Koyu ve önündeki Dişlice Adası, İnbükü, Orhaniye Koyu, Bayır Çiftliği Koyu da görmeniz gereken yerler arasında.

Selimiye'nin muhteşem denizine ek olarak, tekne gezilerine katılabilir muhteşem koylarda yüzebilirisiniz özellikle Buruncuk mevkiine gitmenizi tavsiye ederiz. Fosforlu bir görüntüsü olan denizi harika! Tekneler ; Aşk adası, Manastırlı Ada, Arap Koyu, Emel Sayın Koyu, Korsan Kayalıkları duraklarına uğruyor. Bencik Koyu ve önündeki Dişlice Adası, İnbükü, Orhaniye Koyu, Bayır Çiftliği Koyu da görmeniz gereken yerler arasında.

Orhaniye köyündeki Kızkumu ve Turgut Şelalesi'ni gezmelisiniz. Ayrıca şelalenin göletinde serinleyebilir, etrafta bulunan gözlemeci ve alabalık lokantalarında yemek yiyebilirsiniz. Bu çevrede Cip Safari veya trekking etkinlikleri de düzenleniyor.

Özetle, Selimiye huzurlu ve sağlıklı bir tatil için sizleri bekliyor.

Melek Hotels Selimiye Fotoğraflar
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder