25 Mayıs 2019 Cumartesi

Kaş Gezilecek Yerler



Kaş, Akdeniz bölgesinin en güzel kıyı ilçelerinden birisidir. Meis manzaralı, Toros dağları ile çevrili ve buram buram tarih kokan, rüya gibi bir sahil kasabasıdır.





Likya medeniyetlerinin en önemli kentlerinden biri olan Kaş, tarihte "Antiphellos" olarak anılır ve M.Ö. 6000 yıllarından beri çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Luwi kavimi burada önce "LUKKA", sonra da Likya adıyla bilinen bir uygarlık kurmuştur. "LUKKA" Hititçe'de "ışık" anlamına gelir. Otelimiz adını buradan almıştır.

Evlerinin ahşap balkonları begonvillerle sarmalanmış Uzunçarşı caddesi, bu caddenin sonunda sizi tüm ihtişamı ile karşılayan Aslanlı Lahit'i, büyülü antik tiyatrosu, berrak plajları, bölgeye has baharatlarıyla lezzetlendirilmiş leziz yemekleri, nezih mekanları ve herşeyden önemlisi; tarihle harmanlanmış ruhu ve bakir güzelliği ile Kaş, sizi de kendisine aşık edecek.

Likya Dönemi'nin en gözde şehirlerinden biri olan Kaş; tarihin büyülü kalıntıları ve doğal güzellikleri eşliğindeki coğrafyasında misafirlerini büyülüyor.

Berrak ve tertemiz denizi, bengonvillerle kaplı sokakları, mis kokulu zeytin ağaçları, tarihi zenginlikleri ve eğlence hayatı ile Kaş, ziyaretçilerinden her birini unutulmaz anılarla uğurluyor.

Ekstrem spor meraklıları, doğal güzelliklerle çevrili huzurlu bir atmosfer arayanlar ve kültür gezilerinden hoşlananlar için ideal olmasının yanı sıra leziz yemekler sunan restoranları, gece hayatı ve çevresindeki doğal güzelliklerle de tatillerin vazgeçilmezi oluyor.

Kaş'a Tatil İçin Ne Zaman Gidilir?
Akdeniz ikliminin hakim olduğu Kaş'ta deniz tatili yapmak istiyorsanız ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz. Nisan-mayıs ayından itibaren deniz sezonunun başladığı Kaş'ta bu zaman aralığında su biraz serin olabilir.

Temmuz-ağustos ayları arasında sıcaklıkların çok yüksek olması biraz zorlayıcı olsa da Akdeniz'in birçok yerinin aksine Kaş, esintinin fazla olması ile bu aylarda da yoğun ilgi görüyor. Eylül-ekim aylarında hem deniz suyunun daha sıcak olduğu, hem de hava sıcaklığının ideal seviyelerde olduğu Kaş'ta, bu dönemi tercih ederek daha sakin bir tatil geçirebilirsiniz.

Kaş yıl çerisinde festival ve etkinliklerin de gerçekleştiği bir belde… Eğer tatilinizi festival dönemlerine getirip biraz hareketlendirmek isterseniz Kaş festivalleri hakkında da bilgiye ihtiyacınız olabilir. Pek çok konserin gerçekleştiği Uluslararası Likya / Kaş Kültür ve Sanat Festivali, haziranın son haftası ya da temmuzun ilk haftası arasında düzenleniyor. Festivalin son günlerinde gerçekleştirilen ise Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışı ile heyecanlı bir atmosfer sizi bekliyor. Ekim ayında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ve CMAS-TSSF 1. Outdoor Avrupa & "Kaş Başka" Açık Dünya Serbest Dalış Şampiyonası da ilginizi çekebilecek organizasyonlar arasında yer alıyor.

Kaş Otelleri
Muhteşem plajları, eşsiz denizi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra özgün atmosferi ile son yılların cazibe merkezlerinden biri olan Kaş'ta çok fazla konaklama seçeneği mevcut. Kaş otelleri genellikle Oda Kahvaltı, Yarım Pansiyon ya da Tam Pansiyon konseptleri ile hizmet veriyorlar. Her Şey Dahil Kaş Otelleri arayışınız varsa burada çok fazla seçenek olmadığını bilmenizde fayda var. Kaş Merkez Otelleri'ni tercih ederseniz; plajlara, yeme-içme ve eğlence olanaklarına, çarşıya yürüme mesafesinde konaklama avantajına sahip olabilirsiniz. Kaş pansiyonları ve Kaş apart otelleri merkezdeki ekonomik seçenekler olarak sizi bekliyor. Dilerseniz merkezden biraz uzakta, bahçesinde havuzu olan, daha lüks ve müstakil bir alan sunan Kaş villalarını da tercih edebilirsiniz.

Özellikle yaz sezonunda çok yoğun olduğundan, dilediğiniz bir oda tipinde yer bulmak isterseniz Kaş otelleri için erken rezervasyon yaparak tatilinizi garantiye alabilir, sezon öncesinde avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Kaş'a Nasıl Gidilir?
Sınırları içerisine girdiğinizde sizi büyüleyici bir güzellikle karşılayacak olan Kaş'a ulaşım biraz zahmetli…Ama ne olursa olsun, yolculuğun sonunda tatmin olacağınız bir tatil sizi bekliyor olacak.

Kaş'a en kısa sürede gitmenin yolu tabii ki hava yolunu tercih etmek olacaktır. Kaş için tercih edebileceğiniz iki havalimanı bulunuyor; biri 220 km uzaklıktaki Antalya Havalimanı, diğeri ise 150 km uzaklıktaki Dalaman Havalimanı… Dalaman üzerinden Kaş'a gitmek daha kısa süreceğinden bu havalimanını tercih etmeniz avantajlı olacaktır. Kaş tatiliniz için uçak yolculuğunu tercih ediyorsanız Antalya uçak bileti ya da Dalaman uçak bileti sayfalarımızı inceleyerek, bütçenize en uygun uçak biletini kolayca satın alabilirsiniz. Havalimanı servislerini kullanarak ya da araç kiralayarak yolculuğunuzu Kaş'ta noktalayabilirsiniz.

Kaş'a direkt otobüs seferi olmasa da Antalya üzerinden Kaş'a gidebilirsiniz. İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara gibi pek çok yerden Antalya'ya otobüs ile ulaşım sağlayabilir, Antalya Otogarı'ndan saat başı kalkan minibüsler ile 3 saatlik bir yolculuk sonunda Kaş'a varabilirsiniz.

Kaş'ta Ulaşım
Kaş çok büyük bir yer olmadığından birçok noktasına yürüyerek ulaşmanız mümkün. Ancak sıcak hava, farklı plajları görmek ya da antik kentleri dolaşmak isterseniz şehir merkezinden kolaylıkla binebileceğiniz minibüsleri tercih edebilirsiniz. Hidayet'in Koyu, Kaputaş Plajı, Patara, Saklıkent Kanyonu gibi noktalara Kaş merkezinden kalkan dolmuşlar ile kolayca ve ekonomik bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kaş Limanı'ndan sezon boyunca düzenli olarak kalkan tekneler ile de Kaş çevresindeki muhteşem koyları keşfedebilirsiniz. Kaş tekne turları ile Kekova, Kaleköy, Akvaryum Koyu, Tersane Koyu ve batık şehir, tekne turları ile keşfedebileceğiniz eşsiz güzellikler arasında yer alıyor. Eğer pasaportunuz yanınızdaysa Kaş'a komşu olan Yunan adası Meis'i de tekne turu ile keşfetme şansına sahipsiniz

Kaputaş Plajı
Kaş'tan dolmuşlarla kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz Kaputaş Plajı'na en az bir gününüzü ayırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu eşsiz güzellikteki turkuaz ve berrak denizi ile altın sarısı kumun buluştuğu plaj, sadece Kaş'ın değil tüm Akdeniz'in en güzel sahilleri arasında bulunuyor. Bu güzelliğe şahit olup büyülendikten sonra 192 basamağı çıkmanın çok zor olmayacağından emin olabilirsiniz.

Patara Plajı
Patara Antik Kenti yakınlarında yer alan bölgenin en ünlü ve en büyük plajı Patara Plajı… 12 km uzunluğundaki upuzun sahilin güzelliğine doyum olmuyor. İncecik kumları, masmavi denizi ve Akdeniz'in parlak güneşi birleşince plaj keyfi ikiye katlanıyor. Plajda yeterince zaman geçirdikten sonra Patara Antik Kenti'ni gezmeye koyulabilirsiniz.

Bunun dışında Kaş ve çevresinde birçok plaj bulunuyor. Küçükçakıl, Büyükçakıl, Akçagerme ile Limanağzı, Kaputaş görülmeye değer plajlardan sadece birkaçı.

Kaleköy
Tarihi ismiyle Simena Antik Kenti'nde karayolu bağlantısı olmadığı için ulaşım sadece teknelerle yapılıyor. Bu benzersiz güzelliği ziyaret edenler gezilerine, denizin içindeki büyüleyici Likya lahdiyle başlıyor.

Denizden yaklaşık 300 m yükseklikte bulunan Orta Çağ kalesine tırmanıp, kaleye çıkarak panoramik manzarayı seyredebilirsiniz. Batık Kent, Üçağız Köyü ve müthiş deniz manzarasını alabildiğine izleyebileceğiniz kaleye çıkarken yanınıza iyi bir fotoğraf makinesi almayı unutmayın.

Patara Tiyatrosu
M.Ö. 2. yüzyıla tarihlenen Patara Tiyatrosu, bir yamacın eteğine kurulu ve ortalama 10.000 kişilik kapasiteye sahip.

Tiyatronun yüzlerce yıldır kumla kaplı olan bölümleri temizlenerek yapı ortaya çıkarılmış olup, Erken Dönemde inşa edilip, bugünkü halini Roma döneminde aldığı tahmin ediliyor.

Aperlai Antik Kenti
Büyük bir kısmı Roma Dönemi'ne ait olan çok sayıda lahidin bulunduğu Aperlai Antik Kenti, Kaş ve Kekova arasındaki Sıçak Yarımadası'nda yer alıyor. Kaş ve Üçağız'dan deniz yoluyla ulaşabileceğiniz kentte, kuzeyde denize doğru inen tepelerin eteklerinde pek çok tarihi kalıntı bulunuyor.

Sıçak İskelesi'ndeki Aperlai Antik Kenti, yarımadanın ucunda Toprakada ve Karaada'nın bulunduğu bölge, tarihle doğanın ve bugünkü yaşamın iç içe olduğu bir bölge.

Tersane Koyu
Arkeolojik kalıntıların yoğun olduğu bölge olan Tersane Koyu, Bizans Dönemi'ne ait eserler içeriyor.

Xanthos Antik Kenti
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan kent, Likya Uygarlığı'nın en eski yerleşim yeri olarak biliniyor. Tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan kentte, kaya mezarları, dikme mezarlar, lahit mezarları, kilise ve Harpy Anıtı gibi pek çok tarihi yapıyı inceleyebilirsiniz.

Kaş ziyaretinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında en üst sıralarda bulunan Xanthos Antik Kenti, Kaş karayoluna 70 km mesafede yer alıyor.

Antiphellos Antik Kenti
Önceleri küçük bir yerleşim yeri ve liman konumundayken zamanla değer kazanıp gelişerek zengin bir şehir olan Antiphellos Antik Kenti'ne birkaç saatinizi ayırmalısınız. Anadolu'da denize cephesi olan 4000 kişi kapasiteli tek tiyatroyu ziyaret edip, şehrin kuzeyindeki kayalara oyulmuş mezar ve lahitleri gezebilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu
Türkiye'nin en uzun kanyonu konumundaki Saklıkent Kanyonu, yılda yaklaşık 300.000 turist tarafından ziyaret ediliyor. Kaş'tan yaklaşık 1 saatlik yolculuk sonucunda ulaşabileceğiniz kanyon, buz gibi serin ve debisi yüksek suları birkaç kilometre sonra ırmağa dönüştürerek Akdeniz'e ulaştırıyor. Kanyon boyunca keyifli ve unutulmaz bir yürüyüş yapabilir, fotoğraf meraklısıysanız harika kareler yakalayabilirsiniz.

Kaş'ta Eğlence
Gün içerisinde alışveriş yapabileceğiniz çarşının sakin yüzü akşamları yerini kalabalık ve eğlenceli ortamlarla değişiyor. Balığın başrolde olduğu şık sofralar için çarşıda pek çok restoran bulunuyor. Türkçe veya yabancı müzik dinleyebileceğiniz birçok bar gecenize renk katıyor.

Kaş'ta Ne Yenir?
Zeytinyağlılar başta olmak üzere Akdeniz mutfağına özgü pek çok lezzeti deneyebileceğiniz Kaş'ta; mercan, ıstakoz, palamut, orfoz gibi deniz ürünleri ile süslenen sofralar damakta unutulmaz tatlar bırakıyor, bizden söylemesi.

Kaş'ta Yapılabilecek Aktiviteler
•  Kaş'ın içinde yer alan dalış merkezlerinden önceden randevu alarak dalış ve kano gezisi yapabilirsiniz. Kaş'ın dar ve sevimli sokaklarında yer alan dükkânlardan özel tasarım hediyelikler ve kıyafetler satın alabilirsiniz.

•  Size uygun tarihteki tekne turlarından birine katılıp mavinin ve yeşilin en güzel tonlarına doğru yola çıkabilirsiniz.

•  Biraz keşif biraz macera arayanlardansanız, safari turlarına katılmanızı öneririz. Turların çoğu sizi yukarıda bahsettiğimiz eşsiz Saklıkent Kanyonu'na da götürecek.

•  Zamanınız varsa Meis Adası'nı ziyaret edip bu çok şirin ve rengarenk adayı keşfetmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder